Citrix koppelt eigen DaaS-dienst aan clouds van Microsoft en Google

Citrix

Citrix gaat een samenwerking aan met Microsoft en Google. De Desktop-as-a-Service (DaaS)-oplossing van het bedrijf is vanaf nu te vinden op de clouds van beide partners.

Twee samenwerkingen van Citrix worden een nieuwe fase ingeduwd.

Google Cloud

Sinds eind vorig jaar werkt Citrix samen met Google Cloud om zijn DaaS-oplossing in deze cloudomgeving te implementeren.

Momenteel voegt Citrix twee nieuwe producten toe aan het productenplatform van Google Cloud. Volgens Citrix moet het de overstap naar Citrix DaaS in Google Cloud eenvoudiger maken voor bedrijven die van het on-premises Citrix VDI-platform af willen stappen.

Volgens het bedrijf is dat interessant voor organisaties die een hybride werkomgeving willen creëren. Al is de speler daar niet uniek, want ook Nutanix en VMware hebbe DaaS-oplossingen in de cloud.

In Google Cloud Marketplace is een standaard- en premiumversie van de overstaptool te vinden. De eerste zou gericht zijn op organisaties die nog geen DaaS- of VDI-oplossing hebben. Het premiumaanbod biedt migratietools, beveiligingsopties en monitormogelijkheden aan.

Microsoft Azure

Ongeveer dezelfde oplossing introduceert Citrix ook in de cloud van Microsoft. Volgens Citrix maakt de oplossing het eenvoudiger om Windows of Linux te draaien op alle mogelijke toestellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home