Microsoft en Citrix werken samen aan toekomst van virtuele desktops

Microsoft gaat samenwerken met Citrix om de Citrix Workspace portal als zijn voornaamste oplossing voor digitale werkruimtes. Citrix gaat op zijn plaats Microsoft Azure gebruiken als zijn voornaamste cloudplatform. Dankzij deze deal kunnen Citrix klanten sneller de overstap maken naar de cloud en virtuele desktops.

Microsoft en Citrix zullen hun tools delen om de overstap van bedrijven van on-premises servers naar Azure te vereenvoudigen. Daarnaast werken ze samen aan een roadmap voor een flexibele manier van werken met het gezamenlijke aanbod van de bedrijven, zoals Citrix Workspace, Azure, Microsoft 365. 

Hoewel Microsoft en Citrix nauw gaan samenwerken, is het geen exclusieve deal. “Zowel Citrix als Microsoft zullen hun langdurige beleid behouden dat ze mogelijkheden bieden voor klanten die alternatieve opties willen om te voldoen aan hun zakelijke behoeften.” Dat verklaart een woordvoerder van Microsoft. 

Gevolg van de overstap naar thuiswerken

Sinds steeds meer bedrijven gedwongen moesten thuiswerken vanwege de pandemie, heeft Microsoft veel geïnvesteerd in Windows Virtual Desktops. In de afgelopen maanden is het gebruik van Windows Virtual Desktop meer dan verdrievoudigd. Microsoft CEO Satya Nadella heeft bevestigd dat Microsoft Teams en Windows Virtual Desktops de komende tijd prioriteit zijn. Daarnaast houdt Microsoft zich bezig met verbeteringen in de Windows applicatieontwikkeling voor draaiende apps in de cloud. 

De deal tussen Microsoft en Citrix is overduidelijk het resultaat van het verhoogde aantal gebruikers van cloud-oplossingen, virtuele desktops en werken op afstand. De manieren waarop we werken zijn flink veranderd, maar de eisen voor snelheid en beveiliging zijn hetzelfde gebleven. “In de toekomst zullen hybride modellen de standaard worden voor veel klanten. Daarom is er een flexibele infrastructuur nodig om teams te ondersteunen, beveiligen en te autoriseren”, aldus Citrix CEO David Henshall. 

Citrix is momenteel bezig aan een Workspace gebaseerd op Microsoft, voor een betere integratie met Windows Virtual Desktop, Microsoft 365 en Microsoft Teams. Het bedrijf belooft betere prestaties en een betere functionaliteit in de toekomst. De deal is een duidelijke win voor Microsoft Azure en voor gezamenlijke klanten die al gebruikt maakten van Citrix om op afstand toegang te krijgen tot hun Windows desktops.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home