VMware test opslag-as-a-Service op AWS met Cloud Flex Storage

vmware

VMware lanceert gaat Storage-as-a-Service aanbieden op AWS via Cloud Flex Storage. Het nieuwe aanbod is momenteel als preview beschikbaar.

VMware lanceert Cloud Flex Storage voor VMware Cloud op AWS in preview. Met de oplossing biedt VMware een cloudopslag- en databeheersdienst die volledig wordt beheerd voor VMware zelf. VMware wil zo tegemoet komen aan de groeiende vraag naar consumptie en management van data over clouds heen.

Via de VMware Cloud Services Console kan je je opslagomgeving automatisch schalen naar de noden, zonder dat je zelf hosts moet toevoegen. VMware stelt dat je elastisch de capaciteit kan aanpassen op maat van iedere applicaties en vervolgens betaalt via een consumptiemodel.

Datrium

De dienst is gebaseerd op technologie van Datrium. Dat bedrijf nam VMware in 2020 over. Cloud Flex Storage draait op een storage controller bovenop HCI-infrastructuur, gelinkt aan een externe opslagpool. Dat 2-tier-design maakt het mogelijk om opslag en capaciteit afzonderlijk te schalen.

Cloud Flex Storage maakt een naadloze migratie naar VMware Cloud op AWS mogelijk. De dienst werkt native en maakt het eenvoudiger om bijvoorbeeld virtuele machines naar de cloud te verhuizen. Verder is de oplossing geschikt om bestaande datacenter-capaciteit uit te breiden naar AWS. Voor opslag-intensieve workloads kunnen klanten met Cloud Flex Storage de opslagcapaciteit aanpassen op maat van iedere individuele workload.

Klaar voor de multicloud

De dienst zal aanvankelijk native geïntegreerd worden met VMware Cloud op AWS. Op termijn wil VMware de oplossing naar meerdere clouds brengen om zo een consistente ervaring te bieden in een multicloud-context. Daarmee is het de ambitie van VMware om een eengemaakte opslaglaag te bieden over een hybride multicloud-infrastructuur, zodat klanten minder afhankelijk zijn van de achterliggende provider. Die visie sluit mooi aan bij wat concurrent Nutanix wil doen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home