Citrix lanceert Desktop-as-a-Service-oplossing voor hybride werken in Google Cloud

De eerste details over de nieuwe samenwerkingen die Google Cloud zal aangaan rollen uit. Partner Citrix zal voor de cloud van Google een technologie ontwikkelen dat de thuisomgeving van werknemers eenvoudig beveiligt.

Het aantal partners van Google Cloud is de afgelopen jaren flink uitgebreid. Door deze partnerschappen is het voor Google mogelijk om een sterke onlinedienst te leveren. Google hecht er dan ook veel waarde aan en is van plan de komende tijd maar liefst 20 nieuwe partnerschappen aan te gaan.

In de lijst staat onder andere Citrix vermeld. Dat bedrijf stond vorig jaar nog voornamelijk bekend als leverancier van netwerkbeveiliging en desktop virtualisaties. De overname van Wrike bracht daar echter verandering in. Wrike is een management tool gericht op de hybride werkplek. Dat laatste is net een punt waar Google Cloud graag op wil inspelen.

DaaS-aanbod

De samenwerking tussen Citrix en Google Cloud wordt daarom de komende tijd uitgebreid. Citrix zal een nieuwe Desktop-as-a-Service (DaaS) aanbieden op Google Cloud. Hiervoor wordt het beheerplan en HDX-protocol gebruikt om virtuele applicaties zonder problemen te kunnen leveren in de cloud.

Werknemers die van huis uit werken kunnen hierdoor op een veilige manier gebruik maken van applicaties en informatie. Het ondersteunt zo IT-verantwoordelijken in de taak eender waar een beveiligde werkomgeving te voorzien. Zij kunnen virtuele applicaties en desktops beheren zonder zichzelf aan te melden op Google Cloud of andere IT-instrumenten in te zetten.

Voordat het DaaS-aanbod lanceert, bieden de partners al een beheersvlak aan in de cloud. Dit zal het monitoren en beveiligen van de werkruimte van de werknemers nog eenvoudiger maken. Ergens in de komende maanden wordt dit onder preview beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home