AWS Supply Chain voortaan algemeen beschikbaar

AWS maakt zijn Supply Chain-oplossing, die het eind vorig jaar aankondigde, nu algemeen beschikbaar. Alle hyperscalers willen een rol spelen in de optimalisering van ’s werelds toeleveringsketens.

Vorig jaar kondigde AWS op re:Invent AWS Supply Chain aan. Die cloudgebaseerde oplossing moet zichtbaarheid brengen in de soms complexe toeleveringsketens waar bedrijven vanaf hangen. Covid-19, de oorlog in Oekraïne en de bijhorende economische vertraging heeft die ketens verstoord en bovenal aangetoond hoe kwetsbaar ze wel zijn.

lees ook

Poll: welke cloudprovider(s) gebruikt jouw bedrijf?

Supply Chain biedt klanten inzicht in de complexiteit van hun eigen toeleveringsketen. Zo kunnen ze in theorie sneller geïnformeerde beslissingen nemen om risico’s te vermijden, kosten te verlagen en de ervaring van de eindklant te verbeteren. Het zware werk wordt verzet door data en machine learning en gebeurt in de cloud op basis van data uit verschillende logistieke systemen.

Beschikbaar

AWS is niet de enige die denkt dat de cloud de oplossing is voor toeleveringsproblemen. Microsoft deelt die mening en introduceerde eerder al het Microsoft Supply Chain Platform. De versie van Google heet Supply Chain Twin. AWS Supply Chain was sinds eind november al beschikbaar als preview. Voortaan is de oplossing breed beschikbaar voor iedereen. In eerste instantie kan je aan de slag in drie regio’s: twee in de VS, en met Europe (Frankfurt) ook één bij ons.


nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home