Google Cloud lanceert digital twin-tool voor optimalisatie van de toeleveringsketen

Google Cloud

Google Cloud brengt een tool uit waarmee bedrijven een digitale tweeling kunnen maken van hun toeleveringsketen. De basisoplossing Supply Chain Twin maakt het mogelijk publieke datasets, deze van je eigen bedrijf, leveranciers en partners, in te kijken. Supply Chain Pulse is een extra tool die belangrijke inzichten genereert en voorspellingen doet.

Supply Chain Twin is de nieuwe tool die Google aankondigde. Het geeft bedrijven de mogelijkheid een overzicht van hun toeleveringsketen als digitale tweeling op te slaan in Google Cloud. Een beter overzicht van leveranciers, inventaris en gebeurtenissen wordt zo verkregen.

Verder is het mogelijk data van verschillende bronnen samen te brengen in datasets en deze datasets te delen met partners en leveranciers. Data uit de inventarislijst van de leverancier bijvoorbeeld of weergegevens vanuit publieke bronnen, brengt de tool allemaal samen in een dataset.

Toeleveringsketen optimaliseren

Voor de lancering van de tool vond een online-evenement plaats. Hans Thalbauer, één van de sprekers en algemeen directeur van toeleveringsketen en logistiek bij Google Cloud, vertelt: “Silo’s en onvolledige gegevens beperken de zichtbaarheid die bedrijven hebben in hun toeleveringsketens.”

“De Supply Chain Twin stelt klanten in staat om dieper inzicht te krijgen in hun activiteiten, waardoor ze de toeleveringsketen kunnen optimaliseren, van nieuwe leveranciers zoeken en planning tot distributie en logistiek.”

Supply Chain Pulse

De lancering van de nieuwe tool komt meteen met een uitbreidingspakket, waaraan de naam Supply Chain Pulse wordt gegeven. Hiermee kunnen bedrijven belangrijke inzichten halen uit hun data.

Bron: Google Cloud

Bedrijven kunnen operationele statistieken inkijken met prestatiedashboards, die het eenvoudiger maken om de status van de toeleveringsketen te bekijken. In het systeem kunnen alarmniveaus worden ingebouwd door het bedrijf, wat het proces van levering optimaliseert.

In Supply Chain Pulse kunnen bedrijven verder voorspellingen maken en nieuwe situaties testen. Hiervoor vertrouwt Google op AI. IBM lanceerde eerder dit jaar al de tool Watson Orchestrate, waarmee bedrijven een digital twin kunnen maken dankzij AI.

De prijs van de tool wordt onderling met het salesteam van Google Cloud besproken.

lees ook

AI-uitgaven zullen in 2021 meer dan 341 miljard dollar opleveren

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home