Microsoft lanceert Supply Chain Platform met bijhorend commandocentrum

Microsoft

Microsoft wil bedrijven meer controle geven over hun toeleveringsketen, en hoopt daarbij zelf een centrale rol te spelen. Het splinternieuwe Supply Chain Platform moet voor inzicht maar ook orkestratie zorgen.

De geglobaliseerde logistiek loopt in het honderd, stelt ook Microsoft vast. Volgens Redmond kunnen bedrijven de complexiteit van de toeleveringsketen vandaag niet bolwerken zonder hulpmiddelen en technologie. De oplossing die de softwarereus aanreikt heet het Microsoft Supply Chain Platform.

Dataverse

Dat platform moet alle relevante data betreffende de toeleveringsketen verzamelen, niet alleen via Microsoft Dynamics 365 maar ook andere ERP-platformen waaronder SAP en Oracle. Het is de bedoeling dat organisaties eenvoudig eender welk systeem kunnen aansluiten, zelfs wanneer het om legacytoepassingen gaat. Data komt samen binnen Microsoft Dataverse, waar een single source of truth ontstaat.

Wanneer de gegevens in het Microsoft Supply Chain Platform zitten, is het tijd voor inzicht en actie. Daartoe lanceert Microsoft in preview in eerste instantie het Supply Chain Center. Dat is een centrale plek waar alle data van verschillende systemen op een overzichtelijke manier samenkomt. De oplossing is per direct als preview beschikbaar en is een onderdeel van Dynamics 365 Supply Chain management.

Verschillende modules

Het is de bedoeling dat organisaties aan de slag gaan met de verzamelde data. Daartoe lanceert Microsoft in eerste instantie drie eigen modules:

  • De Supply and demand insighs-module combineert AI vanuit Azure om aan de hand van de data problemen in de toeleveringsketen te voorspellen. Denk aan data die aangeven dat er tekorten op til zijn. Organisaties kunnen via hetzelfde systeem simulaties uitvoeren om zo te voorspellen wat de impact van bepaalde zaken op de beschikbaarheid zal zijn.
  • De Order management-module helpt om op een slimme maar vooral efficiënte manier bestellingen af te werken. Dat gebeurt opnieuw op basis van AI en machine learning, samen met een systeem gebaseerd op regels. Data betreffende de inventaris speelt een rol, net als gegevens van derde partijen die bijvoorbeeld instaan voor de logistiek.
  • Teams-integratie mag niet ontbreken in een Microsoft-oplossing. Daarom is het in theorie mogelijk om meteen samen te werken via teams met externe dienstverleners, bijvoorbeeld om transportproblemen te verhelpen.

Het mag niet bij die modules blijven. Microsoft ziet zijn nieuwe platform als een open plek waarin partners een belangrijke rol spelen. Zij kunnen zelf modules aanbieden die specifieke inzichten bieden. De integratie van alle gegevens binnen Microsoft heeft nog voordelen. Zo kunnen klanten via low code en het power-platform nieuwe toepassingen en automatiseringen ontwerpen voor het Supply Chain Platform.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home