AWS EC2 omarmt Windows 11 dankzij VM importdienst

AWS

Voortaan kan je ook Windows 11 draaien in de AWS Elastic Compute Cloud (EC2) dankzij de VM import-exportdienst die een upgrade heeft gekregen

Wie doorheen de image-bibliotheek bladert van AWS EC2 ziet niet Windows 11 staan. Ook binnen WorkSpaces, het desktop-as-a-service-aanbod van AWS, vind je het nieuwste Windows OS terug. En toch kan vanaf nu Windows 11 draaien binnen de cloud van Amazon dankzij een VM import-exportupdate binnen EC2.

AWS legt uit dat Windows 11 VM’s importeren naar EC2 een van de volgende bestanden vereist: OVA, VHD/X, VMDK of XVA. Verder heb je een Microsoft E3- of E5-licentie nodig om Windows 11 te activeren. S3-opslag is een verplicht nummer.

Virtuele machine met UEFI

Om de virtuele machine te draaien binnen EC2, moet je UEFI als standaard inschakelen om op te starten. Dat is namelijk één van een aantal strenge vereisten om Windows 11 te draaien.

De keuze om Windows 11 via de VM Import/Export-tool van AWS te integreren in EC2 is een beter alternatief dan WorkSpaces, dat vandaag een Windows 10 GUI gebruikt bovenop Windows Server 2019. Tegelijk kondigt AWS aan dat WorkSpaces vandaag een update krijgt met integratie van SAML 2.0.

Vorige maand voegde AWS aan zijn EC2 instances een M1 Mac Mini-optie toe. De toestellen geven klanten een extra optie om workloads op een ARM-gebaseerd systeem te draaien, naast de Graviton-chips van AWS zelf en de huidige x86-gebaseerde Mac instances.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home