AWS maakt instances met Graviton 3-processors algemeen beschikbaar

aws

AWS kondigt de algemene beschikbaarheid van zijn EC2 C7g-instances aan. Die zijn gebouwd rond de nieuwe ARM-gebaseerde Graviton 3-processors van het bedrijf.

Amazon Web Services maat instances met zijn eigen ARM-gebaseerde Graviton 3-processor algemeen beschikbaar. Het gaat om de EC2 C7g-instances. Die zijn geoptimaliseerd voor compute-intense workloads. AWS verwacht dat de nieuwe virtuele machines zo’n 25 procent beter zullen presteren dan hun voorgangers.

De instances werken samen met AWS Nitro, wat wil zeggen net verschillende doorgaans CPU-intensieve functies zoals encryptie worden uitgevoerd door een speciale extra processor. De prestaties de VM’s komen daardoor in de buurt van die van bare metal-servers.

Graviton 3

AWS kondigde de derde generatie van zijn Graviton-chips eind vorig jaar aan. Graviton 3 is net als zijn voorgangers gebaseerd op de ARM-architectuur. De prestaties van de chip zijn workload-afhankelijk, maar over het algemeen bieden ze meer pk’s aan een lager stroomverbruik met een kleiner prijskaartje.

Graviton-instances genieten daarom veel populariteit. 48 van de 50 belangrijkste EC2-klanten gebruiken al Graviton 2-instances omwille van de betere prestatie-prijs-verhouding vergeleken met x86.

Beperkte beschikbaarheid

AWS is niet altijd even goed in de internationale uitrol van zijn nieuwe capaciteiten en dat is in dit geval niet anders. De C7g-instances komen in eerste instantie alleen beschikbaar in US East en US West. Andere regio’s moeten nog even wachten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home