AWS EC2 instances met M1 Mac-toestellen algemeen beschikbaar

apple mac mini

AWS voegt de Mac Mini-computers van Apple met M1-chip toe aan zijn cloudaanbod. De instances zijn na een testperiode in de VS nu algemeen beschikbaar.

AWS stopt M1 Mac Mini’s van Apple in zijn EC2-cloudaanbod. De toestellen geven klanten een extra optie om workloads op een ARM-gebaseerd systeem te draaien, naast de Graviton-chips van AWS zelf en de huidige x86-gebaseerde Mac instances.

De cloudprovider kiest voor standaardconfiguraties van de Mac Mini met een octocore M1-chip en 16 GB aan geheugen. De toestellen worden via hun Thunderbolt-poort met het Nitro-systeem van AWS verbonden, waarna ze als instance beschikbaar zijn. Klanten werken rechtstreeks op het toestel. Er met andere woorden geen sprake van virtualisering. Amazon mikt met het aanbod op ontwikkelaars die hun applicaties willen testen op hardware van Apple.

Volgens Amazon levert een M1 Mac-instances tot 60 procent meer prestaties voor dezelfde prijs vergeleken met een x86-gebaseerde Mac-instance binnen AWS EC2 voor iPhone- en Mac-applicatiebouwers.

Sinds de lancering van de testversie eind vorig jaar, heeft Amazon nieuwe functies toegevoegd aan de M1 Mac-instances. Tools voor management en toezicht, zoals Systems Manager en CloudWatch, zijn nu vooraf geïnstalleerd. Ook AWS Command Line Interface en andere AWS SDK’s worden standaard meegeleverd. EC2 M1 Mac-instances integreren naadloos met andere AWS-diensten waaronder Amazon Elastic File System voor dataopslag, AWS Auto Scaling en AWS Secrets Manager.

Wie graag alle details inclusief de kostprijs wil analyseren van de nieuwe EC2-instances, kan op deze blogpost terecht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home