AWS brengt Mac Mini met M1 naar EC2

AWS voegt de nieuwe Mac Mini-computers van Apple met M1-chip toe aan zijn cloudaanbod. De instances zijn voorlopig enkel in Amerikaanse regio’s beschikbaar.

AWS stopt M1 Mac Mini’s van Apple in zijn EC2-cloudaanbod. Dat kondigt CTO Werner Vogels aan tijdens de Re:Invent-conferentie. De toestellen geven klanten een extra optie om workloads op een ARM-gebaseerd systeem te draaien, naast de Graviton-chips van AWS zelf.

Voor ontwikkelaars

De cloudprovider kiest voor standaardconfiguraties van de Mac Mini met een octocore M1-chip en 16 GiB aan geheugen. De toestellen worden via hun Thunderbolt-poort met het Nitro-systeem van AWS verbonden, waarna ze als instance beschikbaar zijn. Klanten werken rechtstreeks op het toestel. Er met andere woorden geen sprake van virtualisering. Amazon mikt met het aanbod op ontwikkelaars die hun applicaties willen testen op hardware van Apple.

AWS introduceerde vorig jaar al Mac Mini’s als EC2-instance, maar toen nog met Intelprocessor. De ARM-gebaseerde M1-varianten moesten snel volgen, maar deden er uiteindelijk toch een jaartje over om hun intrede te maken.

De instances zijn voorlopig enkel beschikbaar in US West – Oregon en US East – North Virginia voor een uurprijs van 0,6498 dollar. Daarmee zijn ze volgens AWS zelf een stuk voordeliger dan x86-gebaseerde Mac-instances.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home