AWS bevestigt komst Local Zone naar Brussel

aws

AWS kondigt officieel Local Zones in 32 nieuwe steden aan. Zoals eerder verklapt, zit ook Brussel daarbij.

Eerst was een lokaal datacenter in België niet noodzakelijk, enkele dagen later bleek dat ons land toch een Local Zone van AWS zou krijgen. Nu volgt ook de officiële aankondiging voor de komst van AWS Local Zones naar 32 nieuwe steden in 36 landen, waaronder Brussel. AWS bouwt de kleine lokale datacenters op Europees grondgebied in Amsterdam, Athene, Berlijn, Kopenhagen, Helsinki, Lissabon, Munchen, Oslo, Praag, Wenen en Warschau. Ook Azië krijgt Local Zones, net als Australië en Zuid Amerika. Voorlopig waren de datacenters enkel beschikbaar in de VS, waar de aanwezigheid ook wordt uitgebreid.

Geen volwaardige regio’s

Local Zones zijn geen aparte datacenterregio’s, maar uitbreidingen van bestaande regio’s. Ze huisvesten een beperkt segment van het totale AWS-aanbod en richten zich op klanten die een latency van minder dan 10 ms eisen. De lijst met beschikbare diensten is vergelijkbaar met die van AWS Outposts. Zo krijg je onder andere RDS, EBS, EC2, ECS, EKS en S3. AWS verklapt nog steeds niet onder welke regio de Brusselse zone zal vallen.

Met de komst van de Local Zones werkt AWS aan een fysieke aanwezigheid in ons land, al blijft de cloudreus flink achterop hinken vergeleken met Google en Microsoft. Google heeft al verschillende datacenters in Wallonië, waar momenteel een zesde datacenter nabij Charleroi op de planning staat. Microsoft gaat in ons land wel een volledige Azure Region bouwen met drie Availability Zones rond Brussel.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home