AWS App Runner ontfermt zich over uitrol en beheer container-apps

aws

AWS lanceert met App Runner een nieuwe dienst die containers in de cloud automatisch uitrolt en beheert, zodat ontwikkelaars enkel de applicatie-code moeten schrijven.

AWS wil de drempel voor klanten om containertoepassingen te draaien binnen zijn cloud, zo laag mogelijk maken. Daartoe lanceert de cloudgigant AWS App Runner. Die dienst biedt op dit moment de eenvoudigste manier om containers te draaien binnen AWS.

Verregaande automatisering

AWS App Runner kan je zien als een extra geautomatiseerde versie van AWS Fargate, de serverless containerdienst van de provider. App Runner is bedoeld voor ontwikkelaars die geen tijd willen investeren in de uitrol, configuratie of het beheer van hun containertoepassingen. Met de nieuwe dienst volstaat het om de code voor een containertoepassing klaar te hebben, en App Runner doet de rest.

lees ook

Serverless: de voor- en nadelen volgens specialisten

De dienst zal de app automatisch bouwen op basis van de broncode en die vervolgens uitrollen in de cloud, waarna de toepassing autonoom kan schalen naar analogie met andere serverless-containeroplossingen. App Runner houdt rekening met load balancing en monitort de gezondheid van de toepassing. In essentie hoeft een ontwikkelaar niets te doen wanneer de app-code af is: AWS ontfermt zich over de uitrol. De dienst werkt niet alleen met applicates maar ook containergebaseerde API’s.

Beschikbaarheid

AWS App Runner is per direct beschikbaar via de AWS console, AWS CLI of AWS Copilot. Je betaalt voor de systeembronnen die een applicatie uiteindelijk consumeert in de cloud, maar niet voor App Runner zelf. De dienst is beschikbaar in verschillende regio’s, waaronder Europa-Ierland.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home