AWS Fargate verliest Docker Engine met update

AWS

AWS lanceert Fargate 1.4. De nieuwste versie van het serverless containerplatform brengt enkele nieuwe functies met zich mee, en maakt intern komaf met de afhankelijkheid van de Docker Engine.

AWS lanceert een update voor Fargate. Fargate 1.4 ondersteunt voortaan het Elastic File System (EFS) van AWS. EFS werd eerder al ondersteund door containers binnen het platform, maar niet door Fargate zelf. De beschikbare tijdelijke opslag klimt dan weer tot 20 GB.

Onder de motorkap is de grootste wijziging de verdwijning van de Docker Engine. AWS maakte traditioneel gebruik van die Engine, maar de ingenieurs van de clouddienst stelde vast dat Fargate de essentiële functies zelf kan overnemen, terwijl de Docker Engine eigenlijk iets te uitgebreid is voor de doeleinden van het platform. Zo verdwijnt er een externe afhankelijkheid wat AWS dan weer meer flexibiliteit geeft in de ontwikkeling. Gebruikers zullen in theorie niets merken van de aanpassing, behalve dan dat foutmeldingen er wat anders zullen uitzien.

Serverless

Fargate is een serverless containerplatform gebouwd door AWS. Het krijgt de noemer ‘serverless’ mee omdat de provisionering van systeembronnen voor containers automatisch gebeurt. Gebruikers moeten met andere woorden aangeven dat ze een container willen draaien, en Fargate doet de rest. In eerste instantie ondersteunt Fargate de eigen Elastic Container Service (ECS).

Lees ook: Serverless computing: wanneer is het slim en wanneer niet?

Er is ook ondersteuning voor de Elastic Kubernetes Service (EKS), maar die is voorlopig maar in een beperkt aantal regio’s beschikbaar, waaronder Ierland. Wanneer daar verandering in komt, is niet duidelijk.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home