AllCloud koopt Integress om zijn data analytics voor clouddiensten te verbeteren

AllCloud logo

Clouddienst-provider AllCloud kondigt aan Integress over te nemen. Integress is een data-analysebedrijf dat business intelligence biedt aan klanten in verschillende industrieën. Met de acquisitie wil AllCloud betere data-integratie en datavisualisatie naar cloud-gerichte applicaties brengen. 

Allcloud is een Premier Consulting Partner van AWS en Platinum Partner van Salesforce. In een verklaring legt het bedrijf uit dat de acquisitie moet helpen om zijn AWS-en Salesforce-gerichte data-en analyse-mogelijkheden uit te breiden. 

Opvallend is dat AllCloud zich met de acquisitie vooral richt op zijn locaties in Noord-Amerika. De AllCloud-locaties in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (de EMEA-regio) hebben al hun eigen data-analyse diensten. 

Goede tijden voor cloud-analytics

Nadat de overname rond is, zal Integress oprichter en CEO Dave Taddei zich bij AllCloud voegen als senior VP van data en analytics in Noord-Amerika. 

“De markt ervaart vrijwel de perfecte storm”, zegt AllCloud Noord-Amerika president Doug Shepard in een statement. “Ten eerste zijn veel organisaties de afgelopen 18 maanden in een sneltempo overgestapt naar de cloud”, legt Shepard uit. 

“Ten tweede, stappen organisaties niet enkel over op de cloud, maar hebben ze ook meer waardering voor de inzichten, operationele efficiëntie en strategische verbeteringen die ze halen door hun data op de juiste manier te gebruiken”, aldus Shepard. 

Waarom AllCloud Integress als waardevolle toevoeging ziet

Volgens Shepard is Integress een innovatieleider met diepe expertise van het cloud-based datawarehousing platform van Snowflake, wat in de laatste maanden operationele en beveiligingsmogelijkheden heeft toegevoegd, evenals een machine learning-based data-integratie. 

Verder benadrukt Shepard de vakkundigheid van Integress op het gebied van datavisualisatie met Tableau en Sigma, evenals zijn samenwerkingen met AWS, Fivetran en Matillion. Integress heeft zijn strepen verdiend binnen gebieden als accelerated analytics strategie en ontwerp, business intelligence analytics, machine learning en artificiële intelligentie, cloud analytics, cloud data pipeline en integraties en cloud data warehousing, beweert Shepard.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home