AWS lanceert nieuwe dienst voor eenvoudige cloudmigratie

AWS introduceert met de Application Migration Service een dienst waarmee klanten eenvoudig applicaties en de achterliggende infrastructuur naar de cloud kunnen verhuizen.

AWS rolt AWS Application Migration Service (AWS MGN) uit. Dat is een nieuwe dienst die klanten moet helpen om met zo weinig mogelijk moeite toepassingen en infrastructuur naar AWS te migreren. AWS MGN moet lastige manuele migratie vervangen en komt in de plaats van AWS SMS en CloudEndure Migration. Het nieuwe aanbod is gebaseerd op die laatste, maar integreert met de AWS Management Console.

Testen en migreren

De dienst kijkt naar de toepassingen en de servers waarop die draaien, of ze nu fysiek of virtueel zijn, dan wel ergens anders in de cloud draaien. AWS MGN converteert vervolgens de ganse infrastructuur zodat die native op AWS draait. Het automatiseringsproces is compatibel met een brede waaier aan toepassingen.

AWS wijst er op dat je voorafgaand aan een migratie tests kan uitvoeren, zodat je zeker bent dat kritieke toepassingen vlot zullen werken in de cloud. Als voorbeeld geeft de cloudreus migraties van SAP, Oracle of SQL Server.

Enkelrichting

De lancering van AWS MGN kadert in de ambitie van grote cloudproviders om de migratie naar hun infrastructuur zo naadloos mogelijk te maken. AWS MGN biedt zo een eenvoudige weg naar de cloud van Amazon, al is die weg wel enkelrichting. Migreren naar de cloud gaat snel met AWS MGN, maar voor de omgekeerde beweging heeft de provider geen tools ter beschikking.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home