Zoom overtreft verwachtingen dankzij uitbreiding klantenbestand

Zoom

De resultaten voor het derde kwartaal bij Zoom Video Communications Inc., zoals het bedrijf officieel heet, waren beter dan verwacht. Dat had een positieve invloed op zijn beurswaarde.

Het derde kwartaal, dat eindigde op 31 oktober, was bij Zoom beter dan de analisten hadden verwacht. Er werd afgeklokt op 1,29 US dollar netto inkomen per aandeel en de omzet steeg met drie procent tegenover vorig jaar, naar 1,137 miljard. Dat is meer dan de verwachtingen bij analisten: 1,09 US dollar per aandeel en een omzet van 1,12 miljard.

Trouw publiek

Die cijfers heeft Zoom te danken aan een groei van zijn klantenbestand. Het aantal zakelijke klanten steeg met vijf procent tegenover een jaar ervoor. Gebruikers blijven ook beter plakken. Niet veel meer, maar het verloop was een procent minder dan het vorige jaar.

Zoom bleef ook niet gewoon zijn ding doen, maar stelde tijdens het kwartaal ook enkele vernieuwingen voor. Zo stelde het bedrijf in oktober een heel pakket aan AI-toepassingen voor. Op dat vlak kwamen ook AI Companion en de nieuwe digitale AI-werkruimte Zoom Docs nog kijken.

lees ook

Zoom Clips algemeen beschikbaar

Voor het volgende kwartaal verwacht Zoom 1,13 tot 1,15 US dollar inkomsten per aandeel, met een omzet tussen 1,125 en 1,13 miljard.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home