Zoom breidt capaciteiten van AI-assistent Companion stevig uit

zoom ai companion

De AI-assistent van Zoom krijgt een aantal upgrades, dat is bevestigd tijdens zijn eigen conferentie Zoomtopia die momenteel volop aan de gang is. Sommige zaken waren eerder al wel aangekondigd en zijn nu vooral een zekerheid, zoals de integratie met Zoom Whiteboards.

Companion, de opvolger van Zoom IQ, is nog maar recent voorgesteld en heeft nu toch al een aantal upgrades te pakken. Een aantal van die zaken zijn bij de lancering al wel vermeld, de nauwe band tussen de virtuele AI-assistent en Zoom Whiteboards is er daar eentje van.

C-Club 7

Met de de nieuwe capaciteiten voor Whitebard erbij, staat de teller met geïntegreerde toepassingen voor Companion nu op zeven. Er zijn er bovendien nog onderweg in de nabije toekomst, bevestigt Zoom. Die zeven zijn:

  • Whiteboard – hier kan Zoom Companion gebruikers vooral helpen met ideeën te genereren en in categorieën te organiseren
  • Meetings – gebruikers kunnen opnames sneller bekijken via hoofdpunten en korte hoofdstukken, samenvattingen reviewen en suggesties krijgen voor toekomstige stappen
  • In-meeting zijpaneel – stel discreet vragen aan Companion tijdens een meeting, ook wanneer je later inbelt, zonder de flow van het gesprek in Meetings te onderbreken
  • Automatische samenvatting – ontvang na een call in Meetings automatisch een snelle samenvatting die je kan delen met wie erbij was en wie de vergadering heeft gemist
  • Team Chat – hier kan Companion snel berichten voorstellen en genereren, gebaseerd op de gesprekken in de chat en zowel de lengte als het sentiment van je antwoorden aanpassen
  • Team Chat samenvattingen – wanneer je een heel gesprek in een chat hebt gemist hoef je niet te scrollen en alles te lezen, Companion maakt een samenvatting van wat je hebt gemist
  • Mail – ontvang suggesties die Companion kan maken om mails op te stellen

De samenvattingscapaciteiten van Companion zijn nu ook uitgebreid naar klanten binnen enkele nieuwe sectoren: gezondheidszorg en onderwijs.

Zoom Companion en Zoom Whiteboard

Later

Zoals eerder vermeld gaat Zoom in de nabije toekomst nog heel wat extra functies toevoegen aan Companion. We sommen ze hier kort even op.

Gebruikers gaan via de interface kunnen communiceren met de AI-capaciteiten van Companion. Zo moet het systeem vragen beter leren interpreteren en gebruikers ondersteunen aan de hand van hun content langsheen het volledige Zoom-platform. Companion gaat je ook real-time feedback en coaching kunnen geven op je eigen presentatie- en spreekvaardigheden tijdens meetings.

De AI-assistent gaat in de toekomst ook de intentie voor een meeting kunnen herkennen en meteen een voorstel doen om er eentje in te plannen. In chats gaat Zoom Companion nog vlotter suggesties doen om zinnen en antwoorden te kunnen completeren. Samenvattingen van meeting gaan ook kunnen worden toegevoegd aan Zoom Notes.

lees ook

Zoom IQ voor Sales krijgt naam die positieve impact op omzet in de kijker zet

Bij complexere chats gaat Companion de inhoud van een tekst nog beter samenvatten en opdelen en meteen ook suggesties doen voor een antwoord. Via de content van Whiteboard kan je binnenkort beelden genereren en Whiteboard-templates maken.

Tijdens Zoom Events gaat Companion helpen met chats opstellen om suggesties te doen en discussies te faciliteren in de virtuele lobby. Met Zoom Phone gaat Companion ook samenvattingen kunnen maken van sms’en en telefoongesprekken.

Zoom benadrukt dat alle communicatie van zijn klanten op het platform niet wordt gebruikt om de eigen generatieve AI of modellen van derden te trainen. De beschikbaarheid van Companion kan wel afhangen van je regio en sector.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home