Workday gaat blockchain inzetten voor checken identiteitsgegevens

blockchain

Workday heeft bekendgemaakt dat het Trusted Key overgenomen heeft. Deze startup kan gezien worden als een provider van digitale identiteitsoplossingen, veilige digitale controle van identiteitsgegevens met ondersteuning van blockchain gaan creëren.

In een blogpost uit juli stelt Workday dat het nieuwe platform diensten veiliger en makkelijker verplaatsbaar maakt. Privacy en security zijn volgens het bedrijf de belangrijkste waarden die gevolgd moeten worden bij het verbeteren van gegevensauthenticatie.

Trusted Key zou met zijn blockchain- en cryptografische expertise traditionele gegevens converteren naar cryptografische tokens. Dit betekent dat gebruikers niet meer iedere stap van een authenticatieproces zelf hoeven te doorlopen, maar dat dit via het versturen van tokens gebeurt. Gegevens als licenties, certificaten en diploma’s kunnen zo sneller gecontroleerd worden.

Banenmarkt van de toekomst

Workday meldt in het blogbericht dat dit bijvoorbeeld voor HR-teams het selecteren van sollicitanten en het controleren van werknemers vergemakkelijkt: “We hebben van klanten gehoord dat ze een snellere en efficiëntere manier nodig hebben om vaardigheden en certificeringen te controleren, zodat ze er zeker van kunnen zijn dat hun werknemers de juiste kwalificaties hebben en aan de eisen voldoen.” Met digitale tokens en identiteitsgegevens wordt een proces dat normaal lange tijd in beslag neemt dus een kwestie van checken met de hulp van Workday.

Als het idee van Workday wordt doorgevoerd naar de toekomst, kan het grootste gedeelte van de banenmarkt uiteindelijk digitaal worden. Sollicitatieprocedures kosten dan veel minder tijd. Een druk op de knop verifieert of de gegevens die een sollicitant heeft doorgegeven kloppen of niet. Door het gebruik van blockchain zijn privacy en security dan meteen ook gewaarborgd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home