Western Digital wil geheugenfabrikant Kioxia kopen

Western Digital wil geheugenfabrikant Kioxia overnemen. Met die stap kunnen de bedrijven hun krachten verder bundelen.

Western Digital en Kioxia gaan midden september mogelijks fuseren. Kioxia zou daarmee onder leiding komen van David Goeckeler, CEO van Western Digital. Dit meldde bronnen aan The Wall Street Journal.

De overname door Western Digital zou een logische stap zijn. De fabrikanten werken namelijk al langer samen via een joint venture. De flashproducten van Western Digital zijn bijvoorbeeld grotendeels afkomstig van Kioxia. Verder werken de bedrijven samen op vlak van onderzoek en ontwikkeling, waaruit een nieuw type 3D-flashgeheugen voortkwam.

Tweede overname

Ondertussen lopen er al een tijdje onderhandelingen over een volledige overname door Western Digital. Dat is volgens bronnen bereid 20 miljard dollar te betalen, voornamelijk in aandelen. Met volledige zekerheid kan het nieuws toch nog niet bevestig worden. Voor Kioxia zijn er namelijk nog andere mogelijkheden, waaronder een overname door een ander bedrijf of een beursgang.

Kioxia ging tot 2019 onder de merknaam Toshiba door het leven. Destijds werd het bedrijf verkocht aan onder meer Apple, Dell, Kingston en Seagate, voor 18 miljard dollar. De geheugenfabrikant heeft de naam Kioxia sterk gemaakt door als eerste een SSD voor de enterprise-markt te lanceren die gebruikt maakt van de PCIe 4.0-specificaties.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home