Kioxia propt 2 TB in microSD-kaart

Kioxia breekt het wereldrecord met een micrSDXC-kaart met een capaciteit van 2 TB. De Exceria Plus G2 rolt momenteel van de band.

Kioxia lanceert een microSDXC-kaart met ’s werelds hoogste capaciteit. Het piepkleine ding biedt ruimte voor 2 TB aan data. Om zoveel capaciteit op zo’n kleine oppervlakte te krijgen, heeft Kioxia een eigen 3D-flash-techniek moeten uitwerken: BiCS Flash. De geheugenkaart krijgt de naam Exceria Plus G2 mee.

Specificaties

De kaart heeft lees- en schrijfsnelheden vergelijkbaar met een gezapige harde schijf. Lezen kan sequentieel aan 100 MB/s, schrijven aan 90 MB/s. Dat is ruim snel genoeg voor het doel van de kaart: ze krijgt de U3-classificatie mee en is geschikt om video-opnames in 4K te ondersteunen. Let wel: deze micrSD-kaart is zeker niet de snelste in zijn soort. De Pro Plus-kaarten van Samsung bereiken bijvoorbeeld 180 MB/s aan leessnelheid.

lees ook

Dan toch geen fusie van Western Digital en Kioxia

De Exceria Plus G2 is gericht op videografen. Kioxia stelt dat de capaciteit je toelaat op 41 uur aan 1080p-video op te nemen op een enkele kaart. Zo kunnen professionals een hele opdracht op één geheugenkaartje opnemen. De geheugenkaarten zijn momenteel in massaproductie en zullen vanaf volgend kwartaal in de rekken liggen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home