Kioxia lanceert eerste bliksemsnelle PCIe 4.0-SSD’s

Kioxia is de eerste fabrikant die SSD’s voor de enterprise-markt lanceert die gebruik maken van de PCIe 4.0-specificaties. Het resultaat SSD met fenomenale throughput en een lage latency als kers op de taart.

Kioxia komt als eerste SSD-bouwer met een PCIe 4.0-SSD gericht op de enterprise-markt. PCIe 4.0 verdubbelt de maximale doorvoersnelheid vergeleken met PCIe 3.0 en beloofde bij introductie vooral een voordeel te bieden in een professionele context, waar hardware de zee van bandbreedte ook effectief kan benutten. Voor een serverplatform compatibel met PCIe 4.0 moet je voorlopig aankloppen bij de nieuwste Epyc Rome 2-chips van AMD. Voorlopig is er echter nog niet zoveel hardware die effectief gebruik maakt van PCIe 4.0.

Specificaties

Met de CD6 en CM6 brengt Kioxia daar verandering in. De twee SSD’s benutten de nieuwe standaard optimaal met een maximale leessnelheid van 6,9 GBps (voor de high end CM6) en 6,2 GBps (voor de CD6). De sequentiële schrijfsnelheid voor beide bedraagt 4 GBps. Verder pakt Kioxia uit met 1,4 miljoen random lees-IOPS en 170.000 random schrijf-IOPS. De latency zou ook lager liggen, al is dat meer te danken aan de controller die Kioxia ontwikkelde.

Kioxia kondigde de SSD’s in de zomer van vorig jaar aan, toen het bedrijf nog onder de Toshiba-merknaam door het leven ging. Momenteel worden de dingen gesampled aan klanten met algemene beschikbaarheid gepland voor maart.

De SSD’s zijn opgebouwd uit 96 lagen tellend 3D TLC-NAND-geheugen, dat Kioxia zelf produceert. Aansluiting gebeurt via het NVMe 1.4-protocol en de nieuwe U.3-standaard, die achterwaarts comaptibel is met U.2. De ondersteuning voor U.3 is een andere primeur die de SSD-bouwer op zijn conto mag schrijven. De dingen zijn beschikbaar in verschillende capaciteiten, met 30,72 TB als stevigste optie. De prestaties zijn zoals steeds capaciteit-afhankelijk. De gecommuniceerde snelheden hebben betrekking om de CM6 met de meeste opslag aan boord.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home