VS onderzoeken overname HashiCorp door IBM

hashicorp

IBM wil HashiCorp kopen voor 6,4 miljard dollar, maar daar is de Amerikaanse overheid het niet zomaar mee eens. De bevoegde instantie opent een antitrust-onderzoek.

De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) opent een antitrust-onderzoek naar de voorgestelde overname van HashiCorp door IBM. IBM wil 6,4 miljard dollar neertellen voor het bedrijf, dat gespecialiseerd is in opensource-software voor het beheer van cloudomgevingen. Terraform, dat operationele aspecten van cloudbeheer automatiseert, is de belangrijkste oplossing van HashiCorp.

IBM kondigde de overnameplannen eind april aan. De FTC wil nu onderzoeken of de overname niet leid tot een monopolievorming. Zowel IBM als HashiCorp moeten daarvoor informatie delen het de FTC.

Het onderzoek is niet vreemd gezien het formaat van de deal. De FTC heeft zich (net als de Europese Commissie) ook gemoeid met de overname van VMware door Broadcom. Dat onderzoek draaide uiteindelijk uit op een goedkeuring, ondanks de sterke machtspositie die Broadcom zo verwierf en volgens klanten en belangengroepen ook enthousiast uitbuit.

overlap

De geplande overname van HashiCorp zou producten in het portfolio van IBM introduceren die overlappen met oplossingen van Red Hat, dat al eigendom is van IBM. Hoewel de operationele verschillen tussen bijvoorbeeld Ansible en Terraform groot zijn, en ze andere talen gebruiken, hebben ze wel een gelijkaardig opzet.

Het is nog steeds de bedoeling de overname rond te krijgen. Dat kan in principe lukken voor het einde van dit jaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home