HashiCorp herschikt portfolio en opent lokale zones in Europa

hashicorp

HashiCorp verankert zijn vernieuwde Cloud Platform lokaal in Europa met datacenters in Duitsland en Ierland, om te voldoen aan Europese regelgeving en betere serviceprestaties te bieden.

HashiCorp heeft tijdens zijn HashiDays in Londen aangekondigd dat het zijn Cloud Platform uitbreidt naar Europa. Dat doet het door twee datacenters te openen in Dublin en Frankfurt. De lokale zones zorgen voor lokale gegevensresidentie om aan beveiligings- en nalevingsvereisten te voldoen, betere serviceprestaties voor lokale applicaties en lagere operationele kosten voor platformteams.

lees ook

HashiCorp in de wolken met huidige staat van de multicloud

Infrastructure Cloud

HashiCorp gaat in de komende maanden ook zijn platform grondig herschikken. De bedoeling is om de verschillende producten en diensten te integreren onder wat het bedrijf de ‘Infrastructure Cloud’ noemt. Terraform is als eerste aan de beurt en zal voortaan door het leven gaan als HCP Terraform.

HashiCorp voegt ook enkele verbeteringen toe aan Terraform, zijnde:

 • HCP Terraform Agent: Verbeterde agents voor cloudervaringen met netwerkmogelijkheden voor privédatacenters.
 • HCP Terraform Explorer: Verbeterde zichtbaarheid van beheerde resources met verfijnde zoekfilters en een gedocumenteerde API.
 • Terraform provider-defined functions: Flexibiliteit en kracht in Terraform-engine door aangepaste functies.
 • AWS Cloud Control provider voor Terraform: Integratie met AWS Cloud Control API voor snelle toegang tot nieuwe AWS-functies.

Later zullen onder meer ook Waypoint, Packer en Vault onderdeel worden van het HCP. HashiCorp kondigt de volgende verbeteringen voor beveiligingsbeheer aan:

 • HCP Vault Radar: Identificeert of geheimen in broncode ooit in Vault zijn opgeslagen voor nauwkeurige risicoprioritering.
 • Vault Secrets auto-rotation: Automatische rotatie van geheimen voor bijvoorbeeld MongoDB en Twilio.
 • Vault Workload Identity Federation: Wisselt identiteitstokens uit voor credentials van externe systemen.
 • Vault secrets sync: Centraal beheer van geheimen voor meerdere externe secret managers.
 • Vault Secrets Operator voor Kubernetes: Ondersteuning voor OpenShift en directe synchronisatie van veranderingen in Vault met Kubernetes.
 • Boundary 0.16: Flexibele opslag van sessieopnames, aangepaste resource aliassen en verbeterde zoekmogelijkheden voor beheerders.

Nood aan eenvoud

Bedrijven hebben nood aan meer eenvoud in de cloud, blijkt uit onderzoek van HashiCorp. Slechts acht procent heeft een hoog operationeel volwassenheidsniveau bereikt en zestig procent kampt met een tekort aan geschoold personeel. “Met onze uitbreiding naar Europa en HCP Terraform bieden we nieuwe mogelijkheden om het volledige levenscyclusbeheer van infrastructuur en beveiliging in de cloud te ondersteunen”, zegt CTO Armin Dadgar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home