Visma neemt Belgisch HR-techbedrijf Syntegro over

visma

Het Noorse Visma blijft uitbreiden in de Benelux en voegt Syntegro toe aan zijn netwerk. Syntegro is gespecialiseerd in workforce managementsoftware.

Visma heeft zijn eindejaarkoopje te pakken: met een persbericht kondigt het de overname van Syntegro aan. Syntegro is een bedrijf uit Beringen dat gekend staat om zijn oplossingen voor tijdsregistratie en personeelsplanning. Het bedrijf werd in 2007 opgericht en met de steun van een nieuwe aandeelhouder die vijf jaar geleden aan boord kwam, groeide het uit tot een referentie binnen het domein workforce management.

Vandaag bedient Syntegro ongeveer 700 klanten. Het gaat voornamelijk om grote bedrijven: tachtig procent telt minstens 250 medewerkers. Voor de bestaande klanten van het bedrijf verandert er niets. De bedrijfsnaam, de producten en alle overeenkomsten blijven behouden.

Onder de vleugels van Visma hoopt Syntegro zich nu ook internationaal te profileren, zegt Managing Director Frank De Weser. “Op de Belgische markt is Syntegro de absolute referentie geworden op het gebied van workforce management-oplossingen. Ook in Nederland zijn we al geruime tijd fors aan het opkomen. Dankzij Visma zullen we onze internationale groei nu nog meer kunnen versnellen.”

Europees netwerk

Met deze nieuwe overname krijgt Visma een steeds grotere voet binnen op de Belgische IT-markt. Het Noorse cloudbedrijf kwam in 2022 nadrukkelijk op de deur kloppen met de overname van Teamleader. Aan dat lijstje werden onder meer ook Beeple en Silverfin toegevoegd, en Visma voltooide ook al verschillende overnames in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Zo bouwt Visma overname na overname zijn Europese netwerk verder uit.

Mikael Westöö, bestuursvoorzitter van Visma: “In een snel veranderende economie met nijpende personeelstekorten moeten bedrijven het volle potentieel van hun personeel kunnen benutten. Daardoor zien we een stijgende vraag naar workforce management oplossingen die het optimaal inzetten van personeel binnen de nieuwe manier van werken faciliteren. Met de overname van Syntegro vergroot Visma zijn HR-workforce management portefeuille en zet het een belangrijke stap om zijn positie in deze markt te versterken.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home