Visma neemt Belgische tech scale-up Beeple over

Visma

Het Noorse Visma koopt Beeple: een technologische scale-up uit België gespecialiseerd in HR.

Visma koopt Beeple. Beeple is een Belgische onderneming die pas in 2016 werd opgericht. De scale-up maakt een plannings- en communicatietool die werkgevers helpt om flexibele werknemers met wisselende uurroosters in te plannen. De software van Beeple is populaire in de uitzendsector en ondersteunde ook verschillende vaccinatiecentra bij de planning voor vrijwilligers en artsen.

Beeple telt vandaag zo’n 30 werknemers en bedient 30.000 actieve gebruikers verspreid over 26 landen. De focus ligt echter op de Benelux, met Frankrijk en Spanje als voornaamste groeilanden.

Eigenheid

Het Noorse Visma belooft dat Beeple zijn eigenheid kan behouden. “We zijn in de Benelux een herkenbaar en sterk merk, dus blijven we zeker vasthouden aan onze eigen naam en identiteit”, zegt Nathan Samson, mede-oprichter van Beeple. “Natuurlijk gaan we wel de nodige synergieën met Visma opzetten.

“De krapte op de arbeidsmarkt is een uitdaging waar ieder bedrijf mee te maken krijgt en de unieke propositie van Beeple biedt veel meerwaarde om hierbij te helpen”, voegt John Reynders, Area Director Benelux bij Visma toe. “Behalve op het gebied van technologie zien we bovendien ook een prachtige culturele match tussen de twee bedrijven.”

Visma werkte zich in de zomer in de kijker bij ons door een andere overname. In juni lijfde het bedrijf immers Teamleader in.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home