Teamleader overgenomen door Noorse Visma

teamleader

Europees leverancier van bedrijfssoftware Visma neemt het Belgische Teamleader over voor een ongekend bedrag. Teamleader blijft voorlopig wel onafhankelijk functioneren.

Na de recente acquisities van Vectera en Yadera zit Teamleader aan de andere kant van de tafel. De Belgische scale-up gespecialiseerd in work management-software wordt zelf overgenomen door Visma. Dat is een van oorsprong Noorse onderneming die vandaag een veelvoud aan software-oplossingen voor bedrijven aanbiedt binnen Europa en Latijns Amerika. Visma heeft zo’n 15.000 medewerkers, 1.2 miljoen klanten en zette in 2021 een jaaromzet van meer dan 2 miljard neer.

Belgisch verhaal

Teamleader zelf is een Belgisch succesverhaal. Het bedrijf werd in 2012 opgericht door Jeroen De Wit en voorzag aanvankelijk een gestroomlijnde tool voor CRM, offertes, facturatie en projectbeheer. De SaaS-oplossing blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid en kon snel kmo’s voor een stuk ontzorgen dankzij de eenvoud. In 2019 richtte Teamleader zich ook op grotere ondernemingen met Teamleader Orbit.

In België en Nederland is Teamleader marktleider in zijn segment maar 25 procent van de omzet komt intussen uit Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland. Tien jaar na de oprichting werken ruim 13.000 organisaties met software van Teamleader, dat kon groeien met dank aan investeringen van onder andere Fortino Capital Partners.

Grotere Europese ambities

Met de overname door Visma maakt Teamleader de transitie van een België naar een grotere Europese context. De scale-up heeft een hoofdzetel in Gent maar heeft ook vandaag al vestigingen in Amsterdam en Lissabon. De Wit en Teamleader hebben van het begin af aan de ambitie om de belangrijkste work management software-oplossing van Europa te worden en daar kan de overname bij helpen.

“Voor de volgende groeifase van ons bedrijf is het belangrijk dat we bij een goede technologiepartner aansluiten die ons kan helpen met onze plannen”, zegt de oprichter en CEO. “We behouden onze autonomie om te blijven ondernemen. Tegelijkertijd krijgen we hulp op het gebied van technologie, security, commercie en bedrijfsvoering. Daarnaast zijn er binnen Visma veel bedrijven die dezelfde doelgroep bedienen als wij. Daardoor kunnen we de kansen die er liggen in de markt gezamenlijk pakken.”

Zelfstandig deel van de groep

Teamleader blijft voorlopig gewoon zelfstandig en onder eigen naam verder functioneren als onderdeel van de Visma-groep. Die omvat verschillende oplossingen zoals AccountView en Visma.net ERP. Visma heeft al andere overnames op zijn kerfstok zoals het Nederlandse Davilex, dat uiteindelijk wel werd ingelijfd onder de Visma-branding. Recent nam het Noorse bedrijf nog de evenees Nederlandse work management-specialist Rompslomp over, dat een soort light-concurrent voor Teamleader is. Voor klanten verandert er op dit moment niets.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home