Visma neemt Gentse cloud-accountingspecialist Silverfin over

visma

Visma lijft Silverfin in. Het Gentse bedrijf, dat cloudgebaseerde accountingsoftware ontwikkelt, zal internationaal verder groeien onder de Visma-vlag.

Het Noorse Visma blijft verder groeien in onze contreien met de overname van Silverfin. Silverfin zag in 2013 het levenslicht in Gent en bouwt cloudgebaseerde software voor accountants. Sinds de oprichting kon het bedrijf 850 klanten overtuigen, waaronder Deloitte, EY, KPMG en PwC. Via de directe klanten raakt het Silverfin-platform bijna 320.000 eindklanten. Silverfin is met andere woorden geen kleine vis.

Synergie en groei

Visma volgt een acquisitiestrategie waarbij het beloftevolle bedrijven in de groep opneemt zodat die kunnen profiteren van synergiën, terwijl ze doorgaans wel met een hoge mate van onafhankelijkheid blijven functioneren. Dat is ook het plan bij Silverfin. De groep verstevigt met de acquisitie zijn greep op de Belgische softwaremarkt, waar 28 van de 30 grootste boekhoudbureaus het Silverfin-platform gebruiken.

“Dit is een enorme mijlpaal voor Silverfin”, vinden medeoprichters Tim Vandecasteele en Joris Van Der Gucht. “In de loop der jaren hebben we het geluk gehad interesse te hebben gewekt van veel organisaties die wilden samenwerken met Silverfin. We hebben Visma leren kennen en delen een gemeenschappelijke visie op ondernemerschap, technologische innovatie en klantgerichtheid. Het Silverfin-product zal nu worden verspreid naar veel meer accountants.”

Visma ging eerder al shoppen in België en nam onder andere Beeple en Teamleader over. Visma heeft meer dan tweehonderd IT-gerelateerde ondernemingen onder z’n vleugels. Eerdere dit jaar schoven we nog aan tafel bij het bedrijf om te praten over de meerwaarde van zo’n groepsstructuur op het vlak van beveiliging.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home