Verkoop iPhone 14 stelt teleur, Apple schaalt productie al terug

iPhone 14

De nieuwste iPhone verkoopt veel minder goed dan Apple had gehoopt. De iPhonebouwer heeft zijn productietargets naar beneden moeten bijstellen.

Apple lanceerde de iPhone 14 en iPhone 14 Pro in september. Normaal gezien veroorzaakt dat een stormloop naar de winkels, maar dat blijkt dit jaar tegen te vallen. Dat heeft ook Apple verrast; volgens een rapport van Bloomberg zijn de productietargets bijgesteld.

lees ook

iPhone 14 Pro heeft kleinere notch en always-on-scherm

Naast de cocktail van macro-economische factoren die de verkoop van smartphones van alle merken terugdringen, speelt wellicht ook de beperkte upgrade die de iPhone 14 kreeg ten aanzien van de iPhone 13 een rol. De duurdere iPhone 14 Pro die veel meer vernieuwing brengt, verkoopt stukken beter.

Dan is er ook het feit dat de prijs van het goedkoopste model de symbolische grens van 1000 euro heeft overschreden. In tijden waar veel consumenten kreunen onder dure rekeningen, getuigde deze keuze toch van een gebrek aan realisme bij Apple.

Alles op de iPhone 14 Pro

Apple zal zijn productiedoelstellingen voor het restant van 2022 moeten herbekijken. De productiefabrieken in China en India kregen aanvankelijk het target opgelegd om 6 miljoen units meer te produceren dan in 2021, maar dat wordt bijgesteld naar het volume van de iPhone 13. Ook zal de iPhone 14 Pro voorrang moeten krijgen in de productie. Een zeldzame realiteitscheck voor Apple.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home