RPA-specialist UiPath stapt in 2021 naar de beurs

UiPath

De snelgroeiende automatiseringsexpert UiPath wil in 2021 zijn intrede maken op de beurs. Het bedrijf heeft confidentieel papierwerk ingediend voor een eerste publiekelijk aanbod dat waarschijnlijk in de eerste helft van 2021 plaatsvindt. 

Er is nog geen prijs vastgesteld voor de aandelen van UiPath. Volgens speculaties van Bloomberg tilt de beursgang de waarde van het bedrijf naar meer dan 20 miljard. Volgens analisten maakt de organisatie een goede kans op een succesvolle toetreding tot de beurs, doordat het een volwassen business is met constante omzetcijfers. 

UiPath wordt geleid door Daniel Dines en is een van de populairste nieuwkomers in de opkomende RPA markt. Een beursgang is een logische stap voor UiPath om zijn goede positie in de markt te behouden. Het bedrijf heeft een aantal sterke concurrenten, zoals Automation Anywhere. Ook rivalen Microsoft en IBM hebben dit jaar aanzienlijke aankopen gedaan om hun aanwezigheid in de markt een boost te geven. 

UiPath toonde eerder ambities voor beursgang

Afgelopen juli vertelde de chief corporate development officer van UiPath, Vijay Khanna, nog aan SiliconANGLE dat het bedrijf ambities had om ooit de beurs te betreden. Khanna vertelde dat de beursgang een verlangen was, maar dat het bedrijf de stap pas maakte wanneer timing daarvoor goed was. 

lees ook

UiPath op 10 miljard gewaardeerd na nieuwe kapitaalinjectie

Destijds gaf Khanna nog aan dat het een kwestie was van prioriteiten stellen. De focus lag op dat moment nog vooral bij de enorme vraag vanuit klanten. Slechts een paar maanden later blijkt dat de dingen sneller dan verwacht op hun plaats zijn gevallen. 

Volgens Charles King, analist bij Pund-IT, maakt UiPath goede kansen op de beurs. “UiPath ontwikkelt oplossingen en diensten om waarde toe te voegen aan bestaande bedrijfsprocessen”, zegt King. “Dit is het soort organisatie dat 2020 vrijwel intact hebben overleefd en dat het waarschijnlijk ook goed doet na de pandemie.” Door de beursgang laat UiPath zien vertrouwen te hebben dat 2021 opnieuw een stijgende lijn gaat brengen voor het bedrijf.

lees ook

Snel en betaalbaar automatiseren in tijden van crisis: de kracht van RPA

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home