UiPath haalt 750 miljoen dollar binnen na torenhoge waardering

UiPath

RPA-specialist UiPath trekt 750 miljoen aan investeringskapitaal aan na een waardering van het bedrijf op 35 miljard dollar.

UiPath haalt 750 miljoen dollar aan investeringskapitaal binnen in Series F-investeringsronden. Het bedrijf kreeg daarvoor een waardering van 35 miljard dollar. UiPath is een marktleider en snelle groeier in het brede segment van robotic process automation (RPA). Eind vorig jaar had de organisatie een omzet van om en bij de 360 miljoen afkomstig van 6.300 klanten wereldwijd volgens CNBC.

RPA

De hoge waardering is goed nieuws voor het bedrijf, dat van plan is dit jaar naar de beurs te stappen. UiPath blijft groeien met een aanbod dat ook tijdens de pandemie aanspreekt. RPA belooft immers om te automatiseren taken uit handen van werknemers te halen met eenvoudige softwarebots. Organisaties kunnen zo meer doen met evenveel mensen, zelfs wanneer ze niet meteen de middelen hebben voor een dure volledige digitale transformatie. RPA werkt immers via de gebruikersinterface van programma’s en kan zo overweg met legacy.

lees ook

Snel en betaalbaar automatiseren in tijden van crisis: de kracht van RPA

De kans bestaat dat deze financieringsronde de voorbode is voor de eigenlijke beursgang. Vorig jaar nog werd UiPath op ongeveer 10 miljard dollar gewaardeerd, en toen al zou de IPO opmerkelijk zijn. Met de nieuwe torenhoge waardering en de stijgende interesse in RPA ziet de nabije toekomst er rooskleurig uit voor het bedrijf.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home