UiPath mikt op waardering van bijna 26 miljard dollar met beursgang

uipath

UiPath deelt de vooropgestelde waardering voor de nakende beursgang. Het bedrijf hoopt op bijna 26 miljard dollar, wat een stuk minder is dan een private waardeschatting eerder dit jaar.

RPA-specialist UiPath stapt naar de beurs en geeft aan hoe het die beursgang ziet. Het bedrijf hoopt zijn aandelen tussen de 43 dollar en 50 dollar per stuk te verkopen. In eerste instantie wil UiPath 6,81 miljoen aandelen ter beschikking stellen via de New York Stock Exchange. Private aandeelhouders waaronder Accel en het CapitalG-fonds van Alphabet plannen om nog eens 14,5 miljoen extra aandelen te verkopen.

Loopt de IPO zoals gepland, dan wordt UiPath publiek gewaardeerd op 25,8 miljard dollar. Daarmee zou de beursgang één van de grootste van het jaar worden, al ligt het cijfer een stuk onder de waardering van 35 miljard tijdens een investeringsronde in februari. Met een succesvolle beursgang kan UiPath 340,4 miljoen euro ophalen.

Sterke groei

UiPath doet het erg goed tijdens de pandemie. Het bedrijf verkoopt een uitgebreid RPA-platform waarmee organisaties op een eenvoudige manier werk kunnen automatiseren. De achterliggende technologie maakt het eenvoudig om workflows door bots te laten uitvoeren, ook wanneer die gebruik maken van legacy-software zonder API’s. RPA maakt immers gebruik van de UI van programma’s, net zoals menselijke werknemers. De technologie wint aan belang aangezien ze organisaties toelaat om met een relatief lage investering te digitaliseren en werknemers vrij te maken voor taken die meerwaarde creëren. Ook in ons land stijgt de interesse in RPA zienderogen.

In zijn meest recente fiscaal jaar, dat eindigde op 31 januari, zag UiPath een omzetstijging van maar liefst 81 procent tegenover een jaar eerder. Die enorme groei ging gepaard met een sterke daling van het verlies, van 519,9 miljoen dollar tot 92,3 miljoen dollar. Hoewel UiPath erg snel groeit, maakt het dus nog geen structurele winst.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home