Topinvesteerders Aveva keren zich tegen overnamebod door Schneider Electric

schneider electric

Als het van investeerders Mayer en M&G afhangt dan zal Schneider Electric dieper in de geldbuidel moeten tasten om Aveva volledig in handen te krijgen.

Donderdag raakte bekend dat het Franse Schneider Electric een bindend bod had uitgebracht op Aveva. Het Britse systeembeheerbedrijf is nu al voor 60 procent in handen van Schneider Electric. De deal leek rond nadat de raad van bestuur van Aveva zich had uitgesproken voor het overname bod, goed voor 11,6 miljard euro. Toch zijn niet alle investeerders overtuigd.

Mawer en M&G

Volgens de Financial Times hebben twee topinvesteerders bedenkingen bij de overnameprijs. De krant citeert Peter Lambert, portfolio manager bij het Canadese Mawer. “De prijs is geen correcte weergave van het potentieel op lange termijn van Aveva”, klinkt het bij investeringsbedrijf. “Met opportunistische bod probeert Schneider Electric te profiteren van de lage prijzen op de aandelenmarkt de jongste maanden.”

Ook Rory Alexander, UK Equity fund manager bij M&G vindt het bod aan de lage kant. “De aandelen zijn verhandeld aan bodemprijzen. Dit is het gevolg van de lage waarderingsprijzen van technologie, de macro-economische onzekerheden een het complexe businessmodel dat evolueert van licentie-inkomsten naar abonnementen.”

Economische situatie

Schneider Electric verkoos om niet te reageren op de uithaal van Mawer en M&G. In een eerdere reactie op het overnamebod zei de Franse ondernemer dat “het een fair bod is die de uitdagende economische situatie reflecteert bij softwarebedrijven.” Ook de raad van bestuur van Aveva raadt aan het bod te aanvaarden na overleg met onder andere JPMorgan en andere financiële specialisten.

Schneider Electric hoopt de deal af te ronden in het Q1 van 2023 en moet daarvoor 75 procent van de minderheidsaandeelhouders achter het project krijgen. Die stemming zou voor midden november moeten plaats vinden. Schneider zelf mag niet stemmen waardoor de deal kan worden geblokkeerd indien 10 procent van de aandeelhouders zich tegen het voorstel kant.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home