Schneider Electric neemt Aveva volledig in handen

Schneider (2)

Het Britse systeembeheerbedrijf Aveva komt na een bindend bod volledig in handen van het Franse Schneider Electric.

Schneider Electric heeft sinds 2017 60 procent van Aveva in handen. De Franse gigant van elektrische apparatuur en industriële automatisering verwerft de volledige controle over de Britse firma na een bindend bod op de resterende aandelen. Met de overname is een bedrag van 11,6 miljard euro gemoeid.

Datacenterbeheer

De initiële overname leidde in 2020 tot een samenwerking tussen Schneider en Aveva voor het centrale beheer van meerdere hyperscale datacenters. De Franse onderneming sloeg later dat jaar ook de handen in elkaar met Fortinet voor het aanbieden van cyberbeveiligingsoplossingen. “De volledige overname zal waarde creëren voor onze klanten door energie-en industriële processen samen te brengen. Aangevuld met een reeks gespecialiseerde software willen we ook een ongeëvenaarde datahub creëren”, aldus Schneider Electric in een persbericht.

lees ook

Schneider Electric geeft advies over cyberbeveiliging aan Belgische ondernemingen

“Dit biedt onze klanten een totaalvisie op de digitalisering van hun activiteiten en een verbetering in het energieverbruik. Het zal eveneens de uitstoot van koolstof en het gebruik van fossiele brandstoffen verminderen, wat leidt tot een snellere verwezenlijking van hun doelstellingen in efficiëntie en duurzaamheid. Aveva blijft een aparte juridische entiteit, met een eigen raad van bestuur en onafhankelijke, niet-uitvoerende bestuurders”, besluit het persbericht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home