Schneider Electric en Aveva brengen oplossing voor datacenterbeheer

schneider electric

Schneider Electric gaat samenwerken met systeembeheerbedrijf Aveva. Samen komen ze met een pakket voor het beheren van meerdere hyperscale datacenters vanuit één overzicht. Dit zorgt voor meer inzicht in alledaagse activiteiten. 

Het pakket zal bestaan uit Aveva Unified Operations Center gecombineerd met EcoStruxure van Schneider Electric. Met het pakket kunnen beheerders systemen controleren en monitoren voor predictive maintenance, het trainen van personeel en de financiële aspecten van datacenters. De gecombineerde software geeft beheerders een gelijksoortige kijk op engineering, operaties en prestaties. 

EcoStruxure, de software van Schneider Electric, is een pakket aan tools en diensten dat gebruikers helpt bij het toepassen van IoT. Het pakket maakt het gemakkelijker om data van slimme apparaten te verzamelen door standaard communicatieprotocollen te gebruiken. Vervolgens deelt de software deze data met meerdere applicaties, zoals analysetools en diensten. Door de producten van Schneider Electric en Aveva samen te voegen, ontstaat er een manier om het monitoren van industrieel materiaal te combineren met IoT-management.

Nieuwe mogelijkheden voor datacenters

Tegenwoordig verspreiden providers hun datacenters over de hele wereld. Vaak moeten deze datacenters individueel worden beheerd, wat het onderhoud ervan ingewikkeld maakt. De nieuwe samenwerking tussen Schneider Electric en Aveva verbindt beheerders aan platforms en datasets die voorheen in aparte systemen zouden staan. 

Dankzij de nieuwe samenwerking zijn platforms in staat om op te schalen, ongeacht het aantal locaties dat verspreid is over de wereld. Providers kunnen hierdoor een consistente ervaring leveren voor de steeds groeiende behoeftes voor infrastructuur die hun klanten hebben. 

“De oplossing kan data gebruiken die lange tijd werd beheerd door individuele datacenters en deze normaliseren over meerdere locaties. Dankzij de oplossing wordt IT-, OT- en IoT-integratie op bedrijfsniveau mogelijk. Hierdoor kunnen er in realtime beslissingen worden gemaakt”, zo vertelt Pankaj Sharma, executive vice president van de secure power divisie binnen Schneider Electric, in een statement.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home