Tekort aan OLED-drivers voorspeld voor smartphones in 2022

oled

Het wereldwijde chiptekort blijft langdurig aanhouden, met een grote impact op de smartphonemarkt. Nu lijkt er nog meer schaarste roet in het eten te strooien, namelijk de displaycontrollers die nodig zijn om organische led-panelen aan te sturen. Deze zullen in 2022 slecht verkrijgbaar zijn.

DigiTimes laat weten dat OLED-drivers schaars zullen zijn in 2022. Er komt dus nog geen einde aan de tekorten die een impact zullen hebben op de smartphonemarkt.

Meer OLED-beeldschermen verwacht

Taiwanese leveranciers, gespecialiseerd in displaydriver integrated circuits (of ddi’s), proberen de ontwikkeling en productie ervan nu nog de hoogte in te drijven. Volgend jaar worden er namelijk meer smartphones verwacht met OLED-beeldschermen, maar liefst 710 miljoen in totaal.

Experten geven echter aan dat er maar 650 miljoen chips beschikbaar zijn op dit moment. Leveranciers proberen daarom al reservaties door te geven aan chipbakkers, die helaas met een beperkte capaciteit zitten voor processen op 40nm.

Mogelijke oplossingen

Een oplossing kan zijn om de overstap te maken naar 22 of 28nm. Hiervoor zou de komende jaren meer ruimte beschikbaar worden gemaakt. Dat kan echter wel alleen wanneer producenten hun ontwerpen aanpassen én op voorwaarde dat andere producten geen voorrang krijgen.

Voorlopig moeten we nog afwachten of deze voorspelling wel degelijk klopt, maar grote tekorten zullen er zeker zijn.

lees ook

Smartphoneverkoop daalt 6,8% door wereldwijd chiptekort

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home