Splunk beschuldigt ex-werknemer van diefstal broncode

splunk

De voormalige medewerker zou de broncode van Splunk onrechtmatig gebruikt hebben om software voor zijn eigen bedrijf te ontwikkelen.

Splunk heeft bij de rechtbank van de Amerikaanse staat Delaware een formele aanklacht ingediend tegen het bedrijf Cribl en diens stichter Clint Sharp. Sharp is een voormalige medewerker van Splunk die het bedrijf verliet om een concurrerend bedrijf te starten. Dat zijn ze bij Splunk duidelijk nog niet vergeten.

Diefstal broncode en geheime informatie

De beschuldigingen aan het adres van de ex-werknemer zijn niet mals. Bij zijn vertrek zou hij zonder toestemming stukken broncode van Splunk hebben meegenomen om zijn eigen producten te ontwikkelen. Daarbovenop stal hij nog documenten met informatie over de belangrijkste klanten van het bedrijf.

Ook na de stichting van zijn bedrijf zou Sharp zijn voormalige werkgever nog herhaaldelijk hebben proberen bedriegen. Zo lokte hij werknemers van Splunk naar Cribl, waarbij hij hen zou hebben gevraagd om geheime info te stelen. Ook registreerde Cribl zich in voor Splunk’s partnerprogramma’s.

Via de rechtbank probeert Splunk een verbod af te dwingen dat Cribl verhindert nog producten aan te bieden die op één of andere manier zijn gebaseerd op hun code, omdat Sharp met opzet zijn voeten heeft geveegd aan patent- en licentierechten. Splunk zal geen eigen maatregelen treffen tegen Cribl, omdat dit nadelig kan zijn voor de gebruikers van de software.

De oplossingen van Splunk laten organisaties toe om datalogs (machine-gegenereerde data) te doorzoeken, monitoren en analyseren. Dat biedt een efficiënte manier om problemen te identificeren en op te lossen. Cisco had zijn oog laten vallen op het Amerikaanse bedrijf, maar de gesprekken springen uiteindelijk af.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home