Splunk Enterprise 9.0 algemeen beschikbaar

Splunk

Splunk brengt een nieuwe versie uit van zijn data platformen. Gebruikers krijgen met Splunk Enterprise 9.0 meer inzichten om kosten te drukken en nieuwe beveiligingsmogelijkheden.

Op de jaarlijkse gebruikersconferentie van Splunk, kondigt het bedrijf de algemene beschikbaarheid van Splunk Enterprise 9.0 aan. Splunk-software laat organisaties toe om datalogs (machine-gegenereerde data) te doorzoeken, monitoren en analyseren.

Geld besparen met cloudproviders

Een nieuwigheid aan de Data Manager-functie is momenteel al beschikbaar in AWS en Azure. De functie moet zorgen voor een schaalbare onboarding-experience doordat het beheersgemak verbetert. Dezelfde mogelijkheid komt ook naar Google Cloud, maar dat laat nog op zich wachten tot de zomer.

De Data Manager krijgt verder de functie Ingest Actions, waarmee data naar de juiste plaats, op de juiste tijd en in het juiste formaat, te versturen is. Het geeft administratoren ook de tools om gegevens te filteren, maskeren en routeren. De nieuwe functie moet het volgens het bedrijf mogelijk maken om kosten te drukken.

Geld besparen is op het nieuwe platform een belangrijke leidraad. Zo komt SmartStore van Azure naar het platform. De module helpt gebruikers die zelf de touwtjes in handen hebben met het verlagen van de operationele kosten. Volgens Splunk zou een kostenbesparing tot 70 procent mogelijk zijn.

De inzet op kosten besparen komt er mogelijks nu Splunk zelf in slechtere financiële papieren zit. In het eerste kwartaal meldde Splunk 100 miljoen dollar aan inkomsten, maar de operationele kosten waren 180 miljoen dollar. Het verlies afgelopen kwartaal bedroeg 120 miljoen dollar. Het bedrijf kreeg een klap te verwerken nadat de CEO Doug Merritt zijn vertrek aankondigde.

Betere analyse

Data-analyse kan dan weer binnenkort met Federated Search-mogelijkheden. Deze verbeteren volgens Splunk de zoekmogelijkheden in hybride cloudomgevingen, terwijl gebruikers het overzicht kunnen bewaren van hun volledige data-ecosysteem. Beslissingen nemen op basis van de data, zou hierdoor in een versnelling hoger schieten.

Voor ontwikkelaars maakt het bedrijf tot slot de Splunk Cloud Developer Edition beschikbaar. Daar kunnen programmeurs aan de slag met het ontwikkelen van eigen applicaties, om de platformen van Splunk in te laten spelen op de eigen behoeften.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home