Cisco zou 20 miljard dollar veil hebben voor Splunk, gesprekken afgesprongen

Cisco

Cisco heeft een overnamebod van 20 miljard dollar gedaan om Splunk over te nemen. Op dit ogenblik zouden de gesprekken niet meer actief zijn.

Volgens de WSJ heeft Cisco zijn vizier op Splunk gericht met een overnamebod van 20 miljard dollar. Dat aanbod is net iets meer dan de marktwaarde van Splunk die ongeveer 18 miljard dollar waard is. Er hebben interne gesprekken plaatsgevonden, maar vandaag ligt alles stil volgens de krant.

Nadat het nieuws uitlekte, steeg de beurswaarde van Splunk met 13 procent. De waarde van Cisco bleef onaangeroerd.

Splunk-software laat organisaties toe om datalogs (machine-gegenereerde data) te doorzoeken, monitoren en analyseren. Het bedrijf kreeg in november vorig jaar nog een klap van 18 procent op de beurs te verwerken toen langdurige CEO Doug Merritt zijn vertrek aankondigde.

Vorig kwartaal meldde Splunk 100 miljoen dollar aan inkomsten, maar de operationele kosten waren 180 miljoen dollar. Het verlies afgelopen kwartaal bedroeg 120 miljoen dollar.

Cisco meldt zijn kwartaalcijfers op 16 februari, Splunk op 2 maart. Afwachten of er tijdens een van beide momenten nieuws uit de bus valt.

lees ook

Cisco zet in op hybride werk met Wi-Fi 6E en private 5G-oplossingen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home