Shutterstock Creative Flow laat gebruikers AI-afbeeldingen creëren via DALL-E 2

Voorbeeld van wat mogelijk is met beeldgenerator DALL-E.

Het eerste resultaat van de samenwerking tussen Shutterstock en OpenAI is te bewonderen. Gebruikers van het online platform Creative Flow kunnen ermee aan de slag.

Shutterstock Creative Flow laat gebruikers aan de slag gaan met DALL-E 2. Zo kunnen gebruikers AI-gegeneerde afbeeldingen creëren op basis van prompts, ofwel korte beschrijvingen. Het gaat in principe om dezelfde manier van werken als bij DALL-E 2 van OpenAI. Het AI-platform is toegankelijk voor alle Shutterstock-gebruikers.

lees ook

OpenAI zet beeldgenerator DALL-E open voor iedereen

Een samenwerking tussen Shutterstock en OpenAI werd in oktober 2022 al aangekondigd. Twee maanden eerder bracht OpenAI de beeldgenerator DALL-E naar het grote publiek. Het succes was enorm en daar leek de beeldenbank graag een graantje van mee te pikken. Het gaat om een exclusieve samenwerking wat wil zeggen dat andere tools om AI-afbeeldingen te genereren geen content kunnen verspreiden via Shutterstock.

Inspelen op nieuwe realiteit

De afbeeldingen die via Creative Flow gegenereerd worden, kunnen volgens Shutterstock onmiddellijk een licentie krijgen. Op deze manier laat het bedrijf zien hoe het om wil springen met een realiteit waarin afbeeldingen afkomstig kunnen zijn van AI.

AI gebruikt beeldenbanken als Shutterstock namelijk om de modellen te trainen. Dat is een pijnpunt voor artiesten die eerder veel werk en geld staken in de creatie van een foto of ander artistiek werk. Om de kritiek tegen te gaan bedacht de beeldenbank eerder al het concept van de ‘Contributor Fund’, een vergoeding voor de makers van een artistiek werk dat zal worden doorverkocht om AI-modellen te trainen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home