ServiceNow duikt in RPA en koopt Indiase startup Intellibot

ServiceNow

ServiceNow koopt de Indiase RPA startup Intellibot over. Met deze overname zet het bedrijf een enorme stap in de wereld van RPA. 

De overname komt in een tijd waarin bedrijven steeds meer de behoefte krijgen om hun workflows te automatiseren. RPA biedt een manier om legacy processen te automatiseren, waardoor mensen minder herhaaldelijke taken hoeven uit te voeren. 

ServiceNow is verre van het enige bedrijf dat in de RPA-markt stapt. Zo kondigde SAP eind december al een nieuwe RPA tool aan en nam de process automation start-up Signavio in januari over. Eerder deze maand kondigde ook Microsoft een gratis RPA-tool aan. 

Onderdeel van bredere strategie

Eerder deze maand voegde ServiceNow al een aantal nieuwe no-code mogelijkheden toe aan zijn platform. Dankzij deze nieuwe tools kunnen medewerkers binnen een bedrijf zelf de applicaties bouwen waar ze behoefte aan hebben, zonder dat ze daar een team aan ontwikkelaars voor nodig hebben. 

Samen met de overname van Intellibot maakt de toevoeging van de no-code mogelijkheden deel uit van een bredere strategie die ServiceNow voert. Zo legt Josh Kahn, SVP van Creator Workflow Products bij ServiceNow, uit. 

“RPA verbetert de huidige automatiseringsmogelijkheden van ServiceNow, waaronder low code tools, workflow, draaiboeken, integraties met meer dan 150 out of the box connectors, machine learning, process mining en voorspellende analytics”, legt Kahn uit. Met de overname van Intellibot kan ServiceNow RPA toevoegen aan zijn eigen platform. Daarnaast blijft het ook mogelijk voor klanten om RPA-bots van andere bedrijven te gebruiken. 

“ServiceNow klanten kunnen workflows bouwen die bots gebruiken van RPA leveranciers zoals Automation Anywhere, UiPath en Blue Prism. We blijven samenwerken met deze bedrijven”, zegt Kahn. Daarnaast kunnen klanten vanaf nu ook de native RPA mogelijkheden gebruiken die zijn ingebouwd in het platform van ServiceNow. 

Actief op de acquisitie markt

ServiceNow is het afgelopen jaar erg actief in de acquisitiemarkt. Zo nam het bedrijf vorig jaar maar liefst vijf andere bedrijven over, waaronder Element AI, Loom Systems, Passage AI en de Belgische start-up Sweagle. Volgens Kahn zijn deze acquisities er stuk voor stuk op gericht om klanten te helpen betere automatisering te bouwen binnen hun organisatie. 

“Door al deze technologieën toe te voegen aan het Now Platform, versnellen we onze mogelijkheden om meer te automatiseren en maken we meer verfijnde toepassingen mogelijk”, zegt Kahn. Het wordt door de overnames onder meer mogelijk om beter om te gaan met ongestructureerde data uit documenten, zoals geschreven formulieren, e-mails en PDF-bestanden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home