Samsung drijft chipproductie fors op

samsung chips

Waar een terugval in de vraag veel grote fabrikanten dwingt de productie terug te schalen, belooft Samsung juist nog meer chips te produceren in 2023.

Samsung Electronics gaat in 2023 fors investeren in zijn chipproductie. Dat schrijft Reuters op basis van bericht van de Zuid-Koreaanse krant Seoul Economic Daily. Samsung wil voornamelijk de productiecapaciteiten van zijn grootste en belangrijkste P3-chipfabriek in Pyeongtaek (Zuid-Korea) uitbreiden om de productievolumes te verhogen.

Op de wenslijst van Samsung staat het toevoegen van 12-inch wafers voor de productie van DRAM-geheugenchips. Daarnaast wil het Zuid-Koreaanse elektronicaconglomeraat ook zijn 4 nm-productiecapaciteiten uitbreiden om meer chips op maat voor klanten te kunnen maken. Samsung bevestigt de geruchten voorlopig nog niet officieel.

Concurrenten schroeven terug

De uitbreidingsplannen van Samsung zijn opmerkelijk, want het is een publiek geheim dat de hoogdagen van de chipindustrie achter de rug lijken. De vraag naar chiptechnologie is in vergelijking met 2021 fors teruggezakt. Daardoor hebben veel concurrenten van Samsung aangekondigd hun chipproductie juist terug te schalen in 2023, of duwen ze op de pauzeknop wat investeringen betreft.

Chipbakker Micron maakte vorige week bekend tien procent van alle banen wereldwijd te schrappen en de productie van DRAM- en NAND-chips met twintig procent te verminderen. TSMC schrapte tien procent van het jaarlijkse investeringsbudget voor volgend jaar, al droomt de Taiwanese fabrikant wel van een Europese fabriek. Bij Intel zijn er interne verschuivingen aan de gang, en is de bouw van een fabriek in Duitsland even on hold gezet.

Samsung ziet in de problemen van de concurrentie een kans om zijn marktpositie in de chipindustrie te verstevigen. “Wij blijven vasthouden aan de originele investeringsplannen voor onze infrastructuur”, bevestigde diensthoofd van de chipafdeling Han Jin-man eerder al aan Reuters.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home