Samsung pompt 15 miljard euro in nieuw R&D-centrum voor chiptechnologie

samsung

Om zijn dominante positie in de chipindustrie te kunnen verstevigen, wil Samsung in 2028 een nieuw onderzoekscentrum openen in Zuid-Korea.

Samsung maakte vanochtend zijn bouwplannen voor een nieuwe R&D-centrum officieel bekend met een persbericht. Het onderzoekscentrum van 10,9 hectare groot zal worden neergezet aan de productiesite in Giheung, ten zuiden van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel. Samsung hoopt het onderzoekscentrum in 2028 plechtig te kunnen inhuldigen. Het totale kostenplaatje van het project wordt geschat op twintig biljoen Zuid-Koreaanse won, omgerekend zo’n vijftien miljard euro.

De macht grijpen

Het onderzoekscentrum moet op termijn een cruciale pion worden binnen de chipafdeling van Samsung. De site moet een leidende rol opnemen in het ontwikkelen van nieuwe generaties chiptechnologieën en het verbeteren van de productietechnieken voor halfgeleiders. Ook zal het centrum fungeren als een verbindende schakel tussen de drie grote productiefabrieken in Zuid-Korea. Zo wil Samsung in het volgende decennium definitief de macht grijpen in de chipindustrie en de concurrenten genre Intel en TSMC het nakijken geven.

Om die dominante positie te verstevigen zal Samsung ook fors investeren in extra productiecapaciteit, waarbij ze voornamelijk naar de Verenigde Staten kijken. Samsung telt vandaag de dag acht chipfabrieken, waarvan het overgrote deel zich in Azië bevindt.  

lees ook

‘Chipfabrieken zijn de nieuwe olievelden’: Von der Leyen en Gelsinger omkaderen EU-ambities

Is de piek bereikt?

Die grote investeringen zullen zich snel kunnen terugverdienen, want dankzij de aanhoudende tekorten aan computerchips is de productie en verkoop van geheugenchips uitgegroeid tot de meest winstgevende bedrijfstak van Samsung. Het Zuid-Koreaanse concern boekte in de eerste kwartalen van 2022 recordwinsten door de vraag die astronomisch hoog bleef. Al lijkt de chipgekte stilaan zijn hoogtepunt wel bereikt te hebben.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home