Salesforce Platform integreert low-code-functionaliteit

Salesforce stopt low code- en automatiseringstools in zijn Salesforce Platform met een grote update.

Het Salesforce Platform krijgt een grote update. Die is gericht op low-code en automatisering. De update moet iedereen in een onderneming de capaciteit geven om apps en workflows te bouwen. Dat is nodig volgens Salesforce zelf. Eigen onderzoek van het bedrijf toont aan dat 83 procent van de IT-beslissingmakers op low-code wil inzetten. Low-code is al een tijdje een hype, met onder andere Microsoft dat er sterk op inzet.

Low-code en automatisering

Met de update, aangekondigd op TrailheaDX, kan je met Dynamic Interactions interactieve low code-applicaties bouwen. Dat gebeurt met componenten die je eenvoudig aan toepassingen kan toevoegen zonder code en zonder dat je de app telkens opnieuw moet bouwen. Salesforce kondigde Dynamic Interactions al eerder dit jaar aan.

De CRM-specialist zet verder in op intelligentie en automatisering met Einstein Automate. Opnieuw zorgen low-code-tools ervoor dat ook mensen zonder technische expertise zaken kunnen automatiseren. Salesforce mikt hier op een RPA-achtige aanpak waarbij werknemers tijdsintensieve taken aan een algoritme kunnen toevertrouwen.

Flow Orchestrator helpt je om workflows samen te stellen die complexe processen met meerdere gebruikers automatiseren. Via MuleSoft Composer kan je verschillende applicaties en databronnen in de workflows integreren, opnieuw zonder code. Salesforce voorziet voorgebouwde oplossingen via zijn AppExchange en OmniStudio.

Andere tools

In de marge kondigt Salesforce nog enkele andere handige tools aan. Zo is er DevOps Center: een gecentraliseerde locatie om veranderingen binnen Salesforce bij te houden. Teams kunnen met de tool sneller toepassingen lanceren en testen. Einstein Data Detect helpt organisaties dan weer om zich aan privacyregels te houden. De tool ontdekt en beschermt gevoelige persoonsgegevens zoals kredietkaartgegevens.

Customer Identity Plus bouwt verder op het 360°-verhaal van Salesforce, waarbij het bedrijf erop hamert dat organisaties een totaalbeeld moeten hebben van hun klanten. De tool combineert klantgegevens van verschillende digitale interactiepunten tot één overzichtelijk geheel.

MuleSoft Composer en de bijhorende oplossingen van AppExchange en OmniStudio zijn per direct beschikbaar. De Flow Orchestrator krijgt binnenkort een pilootprogramma. Einstein Data Detect moet deze zomer algemeen beschikbaar zijn. Op de low code-mogelijkheden is het nog langer wachten, met een vermoedelijke beschikbaarheid in 2022. Hetzelfde geldt voor DevOps Center.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home