Rubrik nog dit jaar naar de beurs

Het Amerikaanse technologiebedrijf Rubrik zou zich volgens steeds hardnekkigere geruchten klaarmaken voor een publieke beursgang.

Volgens Bloomberg maakt het Amerikaanse Rubrik zich klaar om nog dit jaar publiek te gaan. Het Amerikaanse bedrijf voor gegevensbescherming en -beheer in de cloud geniet al wel (financiële) steun van Microsoft, maar zou met deze investeringsronde toch tussen de vijf- en zevenhonderd miljoen dollar willen ophalen.

Geld speelt een rol

Het bericht komt van bronnen die bekend zouden zijn met de zaak, maar die wel anoniem willen blijven. Rubrik zou over de beursgang overlegd hebben met verschillende analisten die de werking van het bedrijf onder de loep moesten nemen, om op basis daarvan voorspellingen te doen en groeianalyses te maken.

De investeringsronde kan eventueel al in oktober van start gaan, maar de genoemde bedragen van vijfhonderd tot zevenhonderd miljoen dollar kunnen echter nog wel veranderen, afhankelijk van de markt en de exacte periode. Die factoren kunnen er zelfs voor zorgen dat de publieke beursgang toch pas voor 2024 is, aldus diezelfde bronnen.

lees ook

Generatieve AI helpt bij afhandeling cyberaanvallen

Rubrik heeft nog niet gereageerd op de berichten, maar het bedrijf voegde inmiddels nog wel zeven namen toe aan zijn team van investeringsbanken. Dat bestond al uit Goldman Sachs, Barclays en Citigroup. Dat trio was reeds in juni aangenomen om een publieke beursgang voor te bereiden, volgens persagentschap Reuters. Bij de nieuwe toevoegingen nu zitten onder andere Mizuho Financial Group en UBS Group AG.

Vorige maand breidde Rubrik de veiligheidsactiviteiten nog uit met de overname van het Israëlische Laminar, een start-up die gespecialiseerd is in databeveiliging voor de cloud. De financiële details van die overeenkomst werden niet vrijgegeven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home