Rubrik versterkt zich met Israëlische startup

Rubrik

Technologiebedrijf Rubrik kondigde de overname aan van Laminar. Dat is een Israëlisch securitybedrijf, gespecialiseerd in databeveiliging in de cloud.

Het Amerikaanse bedrijf voor gegevensbescherming en -beheer in de cloud, Rubrik, neemt Laminar over. Deze Israëlische startup bestaat nog geen drie jaar en is gespecialiseerd in databeveiliging in de (multi)cloud.

Aankoop met inboedel

Met deze overname voegt Rubrik voornamelijk Laminar’s DSPM-platform (data security posture management) toe aan zijn portfolio. De startup is van oorsprong uit Tel Aviv en dit opent ook de deuren naar een gloednieuw R&D-centrum rond cybersecurity, in Israël. Financiële details van de overname werden niet vrijgegeven.

Volgens Rubrik’s CBO, Mike Tornincasa, vormen de visie, technische kennis en inzetbaarheid van Laminar een ideale combo met de strategie en innovaties van Rubrik. Laminar-CEO Amit Shaked noemt het zelfs synergie met een bedrijf dat hetzelfde denkt over cybersecurity.

lees ook

Cloudmarkt sluit Q2 opnieuw stevig af

Weerbaarheid

De samenvoeging creëert volgens Rubrik een compleet pakket voor cyberweerbaarheid als bedrijf, in de cloud en voor SaaS. Dat wil het bedrijf bereiken door de assets van Laminar te combineren met zijn eigen expertise op gebied van bescherming en beheer van clouddata.

Daarnaast wil het bedrijf security van zowel endpoints als netwerken optimaliseren. Er wordt ook naar de toekomst gekeken door te kijken naar AI om voorbereid te zijn op meer gesofisticeerde cyberaanvallen in de toekomst.

Rubrik heeft sinds enkele jaren al een samenwerking met Microsoft voor een cloudarchiveringsservice die beveiligt tegen ransomware-aanvallen, onder de naam Rubrik Cloud Vault. De tech-reus investeert al wel even in Rubrik.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home