Rubrik stapt gesteund door Microsoft naar de beurs

Rubrik

Het Amerikaanse technologiebedrijf Rubrik maakt zich klaar voor een publieke beursgang. Vandaag is Microsoft een van de belangrijkste aandeelhouders van Rubrik.

Het Amerikaanse Rubrik maakt zich klaar om naar de beurs te stappen. Het Amerikaanse bedrijf voor gegevensbescherming en -beheer in de cloud geniet al wel (financiële) steun van Microsoft, maar zou met deze investeringsronde toch tussen de vijf- en zevenhonderd miljoen dollar willen ophalen. Er wordt sinds vorige zomer al druk gespeculeerd over de beursgang van Rubrik en nu lijkt het er eindelijk van te gaan komen.

Rubrik zou over de beursgang overlegd hebben met verschillende analisten die de werking van het bedrijf onder de loep moesten nemen, om op basis daarvan voorspellingen te doen en groeianalyses te maken.

Rubrik zei in een filing dat het van plan is om zijn aandelen naar de beurs van New York te brengen onder het “RBRK” tickersymbool. Voor het fiscale jaar dat eindigde in januari 2024 boekte het bedrijf 627,9 miljoen dollar aan inkomsten, een stijging van 5 procent ten opzichte van een jaar eerder. Rubrik is nog niet winstgevend. Het noteerde een nettoverlies van 354,2 miljoen dollar. Een jaar eerder bedroeg het nettoverlies 277,7 miljoen dollar.

Vorige jaar breidde Rubrik de veiligheidsactiviteiten uit met de overname van het Israëlische Laminar, een start-up die gespecialiseerd is in databeveiliging voor de cloud. Beide bedrijven lanceerden deze maand hun eerste gezamenlijke aanbod Enterprise Proactive Edition. Daar kwam deze week nog eens een strategische samenwerking met Crowdstrike bovenop om het Falcon XDR-platform te ondersteunen binnen de Rubrik Security Cloud.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home