RoboRana start samenwerking met AI-speler Humain

RoboRana team

RoboRana, een Antwerpse onderneming die zich richt op Intelligent Process Automation gaat samenwerken met AI-bedrijf Humain. Dankzij de samenwerking kunnen RoboRana en Humain organisaties helpen bij een succesvolle digitale transformatie door de juiste strategie te verbinden met de meest impactvolle technologie. 

Start-up Humain biedt workshops aan en coacht organisaties om te evolueren met behulp van artificiële intelligentie en digitale innovatie. Volgens Tom Husson, managing partner van Humain, draait digitale innovatie om meer dan enkel technologie implementeren: “Dit proces is een combinatie van de juiste business cases, de juiste mensen en juiste mindsets op de juiste plaats. Daar moet je vervolgens de meest impactvolle technologie aan verbinden. In dit verhaal vult RoboRana ons ongelooflijk goed aan.”

Binnen de samenwerking zorgt Humain voor het strategische vlak van AI-implementaties en neemt RoboRana het technische vlak op zich. De AI-kennis van Humain gaat goed samen met de kennis van RoboRana op het vlak van verschillende automatisatietechnologieën, zoals robotic process automation (RPA), business process management (BPM) en AI. 

Flywheel-aanpak

Om stapsgewijze, schaalbare vooruitgang voor bedrijven te creëren, hanteren RoboRana en Humain de flywheel aanpak. Humain helpt bedrijven eerst om een gedeelde visie op de integratie van technologieën, waaronder AI en RPA, te definiëren. RoboRana bekijkt de mogelijkheden voor een aantal eerste procesautomatisaties die het kan implementeren. Vervolgens begint het proces opnieuw. 

Door snel automatisaties door te voeren en successen te boeken, willen de twee partners bedrijven overtuigen van de gekozen technologie. “Die co-creatie vinden we erg belangrijk, want zo helpen we bedrijven stap voor stap om steeds verder te groeien”, zegt Tom Husson. 

Mathias Fransen, managing partner van RoboRana, legt uit dat deze flywheel aanpak voorkomt dat bedrijven vast blijven zitten in de proof of concept fase. Dankzij deze manier van werken kunnen RoboRana en Humain bedrijven snel ondersteunen om procesautomaties uit te voeren die helpen om sneller, beter en veiliger te werken. 

Snelle groei van RoboRana

Het partnerschap met Humain maakt onderdeel uit van het groeitraject van RoboRana, dat de afgelopen maanden negen nieuwe medewerkers verwelkomde. Vorig jaar ging het bedrijf al meerdere partnerschappen aan, waaronder met Legile en Brainjar. De komende jaren wil RoboRana blijven groeien, zowel in België als in Nederland. 

“We merken dat meer en meer bedrijven de meerwaarde van een Intelligent Process Automation-strategie zien. Door altijd de vinger aan de pols te houden wat nieuwe technologieën en tools betreft, breiden we onze digital automation toolbox steeds verder uit. Dat is ook mogelijk dankzij partnerships zoals deze met Humain. Uiteindelijk kunnen we organisaties zo uitstekend bijstaan bij de automatisatie van hun bedrijfsprocessen.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home