RoboRana zet in op Intelligent Process Automation-strategie

RoboRana team

RoboRana gaat zich vanaf nu inzetten op Intelligent Process Automation (IPA). Dit is een strategie waarbij meerdere verbonden automatiseringstechnologieën worden aangeboden in één toolbox. Met deze stap verruimt RoboRana zijn eerdere focus die enkel gericht was op Robotic Process Automation (RPA). 

Belgische start-up RoboRana werd in 2017 opgericht door Mathias Fransen breidde recent ook uit naar Nederland. In beide landen ondersteunt RoboRana bedrijven bij het transformeren van data-intensieve processen, het verminderen van handmatig werk en het minimaliseren van kosten. 

Na een sterke groei en succesvolle projecten bij onder andere VDAB, Port of Antwerp en Sibelga merkte Mathias Fransen dat de markt duidelijk klaar is voor een meer geïntegreerde aanpak op vlak van automatisatie. IPA, wat Gartner initieel lanceerde als ‘hyperautomation‘, combineert verschillende geconnecteerde automatiseringstechnologieën die worden samengebracht in één platform, de Digital Automation Toolbox. 

Vier pijlers van Intelligent Process Automation

Een IPA-strategie is gebaseerd op vier verbonden pijlers. Deze pijlers zijn onderverdeeld in een intelligentieluik en een automatisatieluik. Tot het intelligentieluik behoren process insights en process intelligence. Met process insights wordt het mogelijk om kansen te ontdekken wat betreft automatisatie en optimalisatie. Dankzij process intelligence kunnen organisaties betere bedrijfsbeslissingen maken. 

In het automatisatieluik van een IPA-strategie vinden we enerzijds RPA, wat pure taakautomatisatie is. Anderzijds vinden we Business Process Management (BPM) om zwaardere en uitgebreidere processen te automatiseren. Door verschillende automatisatietechnologieën te bundelen, verlost een IPA-strategie werknemers van repetitieve en manuele taken. Hierdoor ontstaat ruimte om zich in te zetten voor meer betekenisvolle taken.

Klaar voor de toekomst

Volgens Mathias Fransen, managing partner van RoboRana, is “de kracht van Intelligent Process Automation vooral te vinden in een gecombineerde implementatie van verschillende automatiseringstechnologieën. Zo kunnen we met de IPA-strategie organisaties niet alleen helpen om bedrijfsprocessen end-to-end te automatiseren, maar laten we ze ook genieten van een grotere efficiëntie, toegenomen productiviteit en bijgevolg een versterkte competitiviteit.”

Zowel in België als Nederland is RoboRana de eerste onderneming die een Intelligent Process Automation-strategie aanbiedt op de enterprise-markt en aan overheden. “Aangezien de verschillende automatisatietechnologieën gebundeld zitten in de Digital Automation Toolbox, is het bijzonder eenvoudig om afhankelijk van de specifieke behoeften van de klant de best mogelijke automatisatie- en optimalisatie-oplossing te kiezen”, aldus Mathias Fransen. Naar verwachting zullen bestaande RPA-tools op termijn evolueren naar een platform dat alle technologieën samenbrengt. Door de overstap naar IPA nu al te maken bereidt RoboRana zich voor op de toekomst.

Vorige week kwam RoboRana nog in het nieuws met TechForLegal in samenwerking met Legile. Hiermee willen ze legal services digitaliseren en optimaliseren. Lees er hier meer over.

Tip: Waar je op moet letten wanneer je met softwarerobots begint

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home