TechForLegal automatiseert juridische taken met RPA en low-code

legal rpa

Met TechForLegal willen de Belgische start-ups Legile en RoboRana legal services digitaliseren en optimaliseren. Het doel is om digitale transformaties te verzorgen voor advocatenkantoren, juridische afdelingen en andere service providers. De dienst maakt het mogelijk om het werk te automatiseren en levert besparing van tijd en kosten op.

‘Digitize your legal services’, zo luidt de slogan van TechForLegal en dat is precies wat het bedrijf doet. Concreet gezegd helpt TechForLegal organisaties met het versnellen en verbeteren van juridische processen door virtuele collega’s (bots) in te zetten. Deze bots besparen kosten en tijd, doordat ze handmatige en herhaalde taken automatiseren. Het inzetten van dergelijke bots voor het uitvoeren van terugkomende taken is iets wat we in de toekomst waarschijnlijk nog veel meer gaan zien. 

“TechForLegal is het eerste Belgische initiatief dat zware bedrijfsstromen in het juridisch veld gemakkelijker, flexibeler en sneller maakt”, zegt Vincent Schoeters, Managing Partner van Legile.

Uitkomst voor kmo’s

Juridische bedrijven en departementen kunnen zich door het inzetten van bots focussen op de kern: strategische en juridische taken. De automatisering van TechForLegal is een uitkomst voor kmo’s die niet de mankracht, tijd of het budget hebben om de taken handmatig uit te voeren. Dankzij de dienst kunnen zij met beperkte middelen zoveel mogeoijk werk gedaan krijgen. 

Zoals TechForLegal het zelf noemt, implementeert het bedrijf Intelligent Process Automation (IPA) bij juridische partners. IPA transformeert data-intensieve bedrijfsprocessen, vermindert handmatig juridisch werk, minimaliseert kosten en verbetert de klantervaring. TechForLegal plugt zijn automastisering zoveel mogelijk in bestaande systemen. Zo beperkt het de onderbreking en trainingstijd voor medewerkers. 

Twee partners met elk hun eigen expertise

RoboRana zorgt voor het digitale luik van TechForLegal. Zij gebruiken low-code case management om bedrijfsprocessen beter te beheren en te coördineren. Ook zorgen ze voor virtuele collega’s door het inzetten van Robotic Process Automation (RPA) via onder andere UIPath.

“Wij werken toolagnostisch. Dat betekent dat wij steeds op zoek gaan naar de beste automatisatie-oplossing, afhankelijk van bedrijf tot bedrijf. Zo kunnen wij streven naar de meest geschikte oplossingen”, vertelt Mathias Fransen, Managing Partner van RoboRana. 

Legile richt zich juist op de juridische expertise die nodig is om de meest geschikte oplossing te zoeken. “Onze inzichten in de juridische bedrijfsprocessen zorgen ervoor dat de samenwerking met RoboRana optimaal wordt afgestemd om de noden van juridische partners in te vullen”, aldus Vincent Schoeters.

Tip: Snel en betaalbaar automatiseren in tijden van crisis: de kracht van RPA

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home